Explorând locurile în care s-a filmat Game of Thrones în Irlanda de Nord este un must-do pentru orice fan al acestui serial. Irlanda de Nord, cu castele, stânci și dealuri foarte frumoase, are deja 25 de locații în care s-au filmat scene din Game of Thrones. Datorită popularității serialului, există acum un întreg circuit turistic dedicat celor mai populare locații de filmare. Iată care sunt acestea:

 

  • Cushendun Caves – Co. Antrim

Formate acum mai bine de 400 de milioane de ani, peșterile Cushendun, deși mici, sunt extrem de frumoase. Se poate ajunge ușor la peșteri pornind din satul Cushendun, situat pe o plajă înaltă, lângă văile Glendun și Glencorp.

Veți recunoaște peșterile din Sezonul 2, Episodul 4 din Game of Thrones când au fost filmate drept un golf din Stormlands. Mai exact, este vorba de scena în care Melisandre a fost adusă pe țărm de Davos Seaworthy și apoi a dat naștere unui copil întunecat.

Cushendon Caves - Top Game of Thrones Locations in Ireland

 Larrybane Quarry – Co. Antrim

Cariera Larrybane este acum o parcare pentru Carrick-A-Rede Rope Bridge, dar la fel de încântătoare ca atunci când a fost prezentată în Game of Thrones. Cariera este caracterizată de stânci abrupte, albe care se ridică din peisaj și vederi incredibile ale mării și insulei Rathlin în depărtare.

În mod deosebit, Larrybane Quarry a fost folosit în Sezonul 2, Episodul 3 din Game of Thrones, când Brienne of Tarth s-a luptat și l-a învins pe Lord Tyrell, iar Catelyn Stark îl întâlnește pe regele Renly.

10 Game of Thrones Locations to Visit in Northern Ireland

 

The Dark Hedges – Stranocum, Co. Antrim

Unul dintre cele mai iconice și mai fotografiate locuri din Irlanda de Nord, The Hedges Dark sunt un drum printre fagi care duce către Gracehill House. Familia Stuart a plantat copacii în secolul al XVIII-lea ca o modalitate de a-și impresiona vizitatorii.

Cunoscuta în Game of Thrones drept Kingsroad, Dark Hedges au aparut în sezonul 2, Episodul 1, când Arya Stark s-a deghizat într-un băiat și a fugit printre copaci pentru a scăpa de King’s Landing (împreuna cu Gendry, Yoren și Hot Pie mergând să se alăture Night Watch’s).

10 Game of Thrones Locations to Visit in Northern Ireland

 

  • Castle Ward – lângă Strangford, Co. Down

Situat pe un deal luxuriant, cu vedere spre Strangford Lough, Castle Ward este un conac din secolul al XVIII-lea, care a fost locuința familiei Ward încă din secolul al XVI-lea. Conacul este înconjurat de 820 de acri de teren cu ziduri, pe care veți găsi grădini scufundate și 34 km de trasee care pot fi utilizate pentru drumeții sau ciclism.

Castle Ward a fost folosit în Game of Thrones Sezonul 1 ca Winterfell. Aici a sosit regele Robert Baratheon și compania unde au fost întâmpinați de familia Stark și tot aici Bran a fost învățat de către Jon Snow și Robb Stark să tragă cu arcul.

Game of Thrones Locations in Ireland - Castle Ward

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici