Planificarea unei excursii în Australia poate fi un lucru destul de greu. Chiar dacă vă informați din timp cu privire la călătoria în Australia, există câteva lucruri pe care nu le veți afla până când nu ajungeți acolo. Iată 4 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a călători în Australia:

1. Fii realist în ceea ce privește lucrurile pe care le vezi

Cu toții știm că Australia este mare, dar mulți călători subestimă cât de enormă este de fapt țara. Pe scurt, nu veți vedea Sydney, Marea Barieră de Corali, Perth și acea rocă mare roșie într-o excursie de două săptămâni. Mai bine vă bucurați de lucrurile pe care le vedeți și nu vă grăbiți să ajungeți în cât mai multe destinații turistice și să fiți obosiți pe toată durata vacanței.

Lucky Bay, Western Australia

2. Berea este destul de scumpă

Cu 120-150 USD pe zi, puteți experimenta unele dintre cele mai bune locuri de cazare din Australia. Rețineți că berea din magazine este mult mai ieftină decât berea de la baruri.
Byron Bay, Australia.. where your heart is, my beautiful friend. I can still hear your laughter. Today you blessed the world & you are forever in our hearts xox
3. Ai nevoie de viză pentru a merge în Australia

Din fericire, au un sistem electronic simplu de vize, denumit Autoritatea electronică de călătorie (ETA). Viza este legată electronic de pașaport și trebuie solicitată înainte de sosire. Vă permite să rămâneți în Australia până la trei luni și costă numai 20 dolari dacă sunteți dacă sunteți cetățean al UE.

Aplicați online pe site-ul Australian Immigration și trebuie să primiți aprobarea în două-trei zile lucrătoare.

O cerință a ETA  este de a avea un zbor de întoarcere sau de plecare. Acest lucru este de obicei verificat când vă urcați la bordul avionului către Australia sau când ajungeți. Chiar dacă plănuiți o călătorie mai lungă, este esențial să aveți un zbor de plecare în termen de trei luni de la sosirea voastră.

4. Plaja Whitehaven este cea mai frumoasă plajă pe care o veți vedea vreodată

Există probabil multe destinații pe care doriți să le vedeți în Australia, iar una pe care, cu siguranță, nu doriți să o pierdeți este Whitehaven Beach.

Plaja Whitehaven este o întindere de cinci mile de nisip alb pe Insula Whitsunday. Este înconjurată de cele mai clare ape turcoaz pe care vi le-ați putea imagina vreodată și nisipul este atât de fin încât vă mângâie picioarele.

Whitehaven beach, Australia