Între peisaje spectaculoase, catedralele istorice și castelele, satele ciudate și străzile pavate, Europa găzduiește numeroase destinații care par să aducă la viață basmele noastre preferate din copilarie. Iată 5 dintre acestea:

  • Reine, Norvegia

Acest sat pescăresc uimitor, aflat pe insulele Lofoten, este caracterizat de casele pescărești vopsite în roșu și alb, împrăștiate de-a lungul țărmului, insulele stâncoase care se ridică din apa liniștită și circa 300 de localnici care așteaptă să vă dea un strop din viața lor de zi cu zi .

În Reine, predomină activitățile în aer liber, deci puteți să luați parte la activități legate de pescuit, ciclism, drumeții sau caiac. De asemenea, pentru că Reine se află în Cercul Arctic, veți observa probabil luminile nordice magice.

5 Fairytale Destinations to Visit in Europe

  • Lauterbrunnen, Elveția

În ceea ce privește destinațiile de basm din Europa, Elveția este un concurent puternic. O țară cunoscută pentru munții ei înalți, văile superbe și mâncărurile gustoase. Dacă ar fi să alegem un singur loc, acesta este Lauterbrunnen.

Situat într-o vale din Alpii elvețieni, Lauterbrunnen este amplasat între vârfurile spectaculoase de munte și fațetele superbe ale rocilor. În apropiere veți găsi cascade uimitoare, pajiști colorate și animale sălbatice maiestuoase.

5 Fairytale Destinations to Visit in Europe

  • Cinque Terre, Italia

Un șir de cinci sate pescărești romantice, așezate de-a lungul coastei pitorești a rivierii italiene, Cinque Terre este învăluit în farmec, istorie și grandoare.

Situat într-un parc național, Cinque Terre este caracterizat de clădiri pline de culoare, care par să crească din Marea Mediterană, câmpuri de podgorii și porturi pline  cu bărci de pescuit pitorești.

În timp ce vă aflați în Cinque Terre, luați în considerare posibilitatea de a profita de unul dintre numeroasele trasee de drumeții din zonă care vă vor garanta priveliști spectaculoase, răsfățați-vă cu sosul de specialitate din regiunea Pesto și asigurați-vă că veți vedea coasta din apă.

5 Fairytale Destinations to Visit in Europe

  • Mljet National Park, Croația

Acoperind întreaga zonă nord-vestică a insulei, Parcul Național Mljet este o oază în cea mai mare parte nedezvoltată, care se învecinează cu două lacuri cu apă sărată – Veliko și Malo Jezero. În timpul călătoriei, asigurați-vă că vizitați Sveta Marija, o mică insulă pe Lacul Mare, care găzduiește o mănăstire benedictină din secolul al XII-lea, închiriați o bicicletă pentru a vă plimba prin satele mici care mărginesc coastele lacurilor și urcați dealurile pentru a descoperi peisaje uimitoare.

5 Fairytale Destinations to Visit in Europe

  • Conques, Franța

Aflat pe malul râului Dourdou, Conques vă va duce chiar în Evul Mediu prin zidurile și porțile sale originale, cu străzile înguste și casele care acoperă dealul.

În timp ce vizitați această destinație perfectă pentru fotografii, asigurați-vă că mergeți la Biserica Abbey din Saint Foy, bucurați-vă de priveliștile uimitoare văzute de pe râul Lot și relaxați-vă la una dintre numeroasele cafenele din sat.

5 Fairytale Destinations to Visit in Europe

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici