Grecia este fără îndoială o ţară care se află în topul preferinţelor destinaţiilor de vacanţă din rândul europenilor, mai ales a românilor. Această ţară se află în sudul Europei iar capitala este şi cel mai mare oraş, Atena. Grecia are o istorie îndelungată, dar şi frumoasă, de aceea ai foarte multe obiective turistice de vizitat aici.

Cei mai mulţi aleg Grecia ca destinaţie de vacanţă pentru a ajunge pe plajele însorite. Pe lângă faptul că aici este o climă potrivită pe tot parcursul verii, turiştii aleg Grecia şi pentru nisipul fin şi apa limpede. Iată care sunt cele mai populare insule de aici, dacă plănuieşti pentru vara viitoare o vacanţă în Grecia:

Zakynthos

Cel mai popular loc, dar şi cel mai fotografiat, este plaja Navagio din Zakynthos. Un loc perfect pentru care care vor să facă plajă şi să stea relaxaţi ori să facă poze lângă epava de pe această plajă. Aici mai poţi vizita Peşterile Albastre de-a lungul coastei, dar să şi vezi broaştele ţestoase carreta-carreta care vin mereu pe această plajă.

5 insule populare din Grecia
5 insule populare din Grecia

Rhodos

Un alt loc popular din Grecia, este insula Rhodos, una dintre cele mai mari şi populate insule aflat în Marea Egee. Rhodos este defapt un obiectiv turistic obligatoriu din Grecia renumit pentru plajele sale extraordinare, dar şi pentru satele pitoreşti.

Creta

Pe lângă faptul că majoritatea turiştilor vin aici pentru plajele cu nisip fin, aici poţi să vizitezi mai multe locuri precum castele medievale, moschee otomane sau mănăstiri bizantine. Alte atracţii turistice din Creta: lacul Kournas, Cheile Samaria, capitala Heraklion, portul Chania.

Thassos

Această insulă grecească este cea mai accesibilă pentru români pentru că se poate ajunge foarte uşor cu maşina. Se mai numeşte şi insula de smarald datorită apelor limpezi şi este şi un loc plin de vegetaţie. Cele mai interesante obiective turistice din Thassos sunt: Antica Gora, mănăstirea Arhanghelului Mihai, dar şi plajele Paradise Beach, Makriamos sau Glykadi.

5 insule populare din Grecia
5 insule populare din Grecia

Santorini

Un loc diferit, un loc special unde turiştii ajung pentru a vedea clădirile albe asezate de-a lungul coastei. Arhitectura clădirilor este una cicladică iar priveliştea este una de vis, asupra mării Egee. Aici există multe resorturi de lux şi poţi face scubadiving, windsurfing, dar te poţi bucura de masaje şi shopping.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici