Croaţia este o ţară care se află în nord-vestul peninsulei Balcanice, mai exact pe ţărmul Mării Adriatice. Datorită localizării, în Croaţia există mai multe culturi diferite, fiind acum ceva timp o răscruce ale influenţelor orientale şi occidentale.

Aşadar, o ţară spectaculoasă unde merită să ajungi într-o vacanţă împreună cu orice persoană dragă, fie poţi să alegi o escapadă într-un city break. Pentru că este interesant să ştii mai multe despre această ţară, iată câteva locuri unde ai putea să ajungi:

Insula Mljet

Pe această insulă din Croaţia se află Parcul Naţional Mljet, accesul aici este permis de pe partea continentală, dar şi de pe apă. Pe această insulă poţi să faci diferite activităţi printre care scufundări şi ciclism sau poţi vedea animalele sălbatice.

8 locuri pe care le poţi vizita în Croaţia
5 locuri pe care le poţi vizita în Croaţia

Insula Lokrum

În apropiere de Dubrovnik se află insula Lokrum. Aici se pot face multe drumeţii mai ales dacă alegi o mică călătorie pe mare pe o barcă. Poţi ajunge chiar până la Lacul Marea Moartă. Un loc ideal pentru o vacanţă liniştită.

Parcul Naţional Lacurile Plitvice

Un loc cu adevărat minunat în care dacă ajungi, vei crede că eşti în cu totul altă lume. Acest parc este cel mai vechi din sud-estul Europei iar aici se află multe răuri, izvoare, lacuri şi grote. Un loc inedit unde vei putea face cele mai frumoase poze.

Palatul lui Diocleţian

În oraşul Split din Croaţia se află Palatul Împăratului Diocleţian care se găseşte mai exact în Parcul Marjan. Acesta este defapt reşedinţa imperială fortificată construită chiar de acest împărat. Acest palat se numără printre cele mai bine conservate edificii ale Antichităţii Târzii.

5 locuri pe care le poţi vizita în Croaţia
5 locuri pe care le poţi vizita în Croaţia

Parcul Naţional Krka

Acest parc minunat se află de-a lungul râului Krka. Acesta este defapt o arie protejată de interes naţional şi se află în întregime pe teritoriul cantonului Šibenik-Knin. Parcul este foarte spațios și în mare parte neschimbată din frumusețea naturală. Aici trăiesc diverse habitate, peste 800 de specii și subspecii de plante se pot găsi aici. Una dintre cele mai mari atracții ale parcului este bazinul Skradinski buk ce are cascade mari de la un capăt la altul.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici