Atunci când te gandeşti la Olanda, nu are cum să nu îţi vină în minte lalelele, biciclete, morile de vânt sau bărcuţele. O ţară deosebit de frumoasă pe care oricine are ocazia să o viziteze trebuie să o facă. În Olanda poţi vizita foarte multe locuri interesante unde poţi gasi festivaluri şi evenimente unicate.

Te-ai decis şi în vacanţa următoare vrei să mergi să vizitezi Ţara Morilor de Vânt? Atunci iată care sunt cele mai frumoase locuri din Olanda pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Rotterdam – un fost sat de pescari

Deşi în trecut Rotterdam a fost doar un sat unde locuiau pescari, în prezent acesta este un oraş portuar modern din partea de sud a Olandei. Aici oamenii preferă să meargă cu bibicletele la fel ca şi în capitala Amsterdam. În Rotterdam poţi vizita Muzeul Boijimans Van Beuningen unde se află opere de Van Gogh şi Rembrandt.

2. Delft – renumit pentru ceramica sa albastră

Un oraş vechi din Olanda unde poţi vede pe străduţe fabrici care poartă emblema Casei Regale din Olanda. În aceste fabrici ai ocazia să observi cum se produc obiectele din ceramica. Tot în acest oraş poţi să vizitezi Vechea şi Noua Biserica, unde se află mormântul lui William al Portocalei.

3. Den Haag – un oraş regal

În acest oraş din Olanda locuieşte familia Regală şi tot aici poţi vedea Galeria Regală de Pictură ce găzduieşte mari opere de artă precum cele ale lui Rembrand sau Vermeer. Dacă ajungi în Den Haag nu uita să vizitezi şi Madurodam, un oraş în miniatură realizat din sute de machete.

4. Amsterdam – un oraş al miilor de poduri

În capitala Olandei poţi să vizitezi foarte multe monumente, poduri şi alte obiective turistice. Poţi de asemenea să vizitezi oraşul cu bicicleta în timp ce te opreşti pe la cafenelele şi barurile faimoase. Un alt obiectiv turistic important din Amsterdam este şi Casa Annei Frank.

5. Utrecht – castele medievale şi structuri vechi

Utrecht este un alt oraş din Olanda care te suprinde prin cladirile istorice. În secolul al VIII-lea a fost numit centrul religios al Olandei. O parte dintre clădirile care au fost construite în vremurile trecute, chiar din Evul Mediu încă rezistă şi acum. O altă atracţie turistică din 1254 este catedrala gotică Sfântul Martin.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici