Spania este o ţară în care tot mai mulţi turişti merg anual pentru a vizita locuri istorice, pentru a face plaja sau chiar şi pentru cumpărături. După Madrid, un alt oraş pe care merită să îl vizitezi, este Barcelona. Acesta este al doilea cel mai mare oraş din Spania ce oferă oportunităţi unice de vizitare pentru turiştii care ajung aici.

Dacă ajungi în Barcelona nu ai cum să te plictiseşti. Indiferent dacă eşti o fire romantică, dacă îţi plac locurile istorice sau eşti pasionat de fotbal, acest oraş îţi oferă posibilitatea să vizitezi orice îţi face plăcere. Iată care sunt cele mai superbe locuri pe care trebuie să le vizitezi şi tu dacă ajungi în Barcelona:

1. Acvariul din Barcelona

Acvariul a fost deschis în anul 1995 şi este singurul cel mai mare acvariu din acest oraş. Aici se găsesc peste 450 de specii şi peste 11000 de peşti. În Oceanoarium poţi vedea specii de peşti din Marea Mediterană. Acesta este reprezentat printr-un tunel lung unde poţi vedea peştii cum se plimbă deasupra capului tău.

5 locuri superbe de vizitat in Barcelona
5 locuri superbe de vizitat în Barcelona

2. Stadionul Camp Nou

Stadionul echipei FC Barcelona este cel mai mare stadion din Europa şi al 11-lea ca marime din întreaga lume. A fost construit în 1957 şi a trecut de-a lungul timpului prin procese de modernizare. Un loc bun de vizitat dacă eşti microbist.

3. La Sagrada Familia

Una dintre cele mai vestite biserici din Spania se află în Barcelona, înalţimea acesteia fiind de 170 de metrii. Dimensiunea este una uluitoare, iar construcţia în sine este de o arhitectură de nedescris. Marele arhitect Antonio Gaudi este cel care a coordonat construcţia bisericii în anul 1882. Biserica are 18 turnuri şi 3 fatade: a Patimilor spre vest, a Naşterii spre est şi a Gloriei spre sud.

4. Muzeul Picasso

Pierre Aubert este cel care a construit acest muzeu între anii 1656-1659. În această clădire au trăit oameni celebrii, după anul 1815 transformându-se într-o şcoală în care a învăţat Balzac. Muzeul are peste 3000 de lucrări semnate sub numele Pablo Picasso, acestea fiind aşezate în ordinea cronologică realizării de-a lungul vieţii lui.

5. Muntele Montserrat

Acest munte a fost supus eroziunii naturale în timp, ceea ce îi dă o formă aparte, ca şi cum ar fi nişte degete. Aici se găseşte Mănăstirea benedictină Montserrat, dar şi Peştera Sfăntă. Cei care ajung aici pot să urce pe la vârful cel mai înalt al muntelui Sant Jeroni care se află la 1236 m înăltime.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici