Scoția este o țară care face parte din Regatul Unit. Acesta acoperă a treia parte a insulei Marii Britanii, se învecinează cu Anglia în sud și este înconjurată de Oceanul Atlantic la nord și vest, Marea Nordului la est, Marea Irlandei la sud-vest și peste 790 de insule, inclusiv Insulele nordice și Hebridele.

Scoția este împărțită în 32 de subdiviziuni, cunoscute sub numele de autorități locale sau consilii. Orașul Glasgow este cea mai mare subdiviziune din Scoția în ceea ce privește populația, cu cea mai mare suprafață din regiune. Puterea autonomă limitată, care acoperă aspecte precum educația, serviciile sociale, drumurile și transporturile, este transferată de la guvernul scoțian la fiecare subdiviziune.

Ai fost în Scoția? Dacă nu, ar putea fi câteva lucruri care te vor surprinde la această țară. Iată 5 dintre acestea:

  • Scoția are peste 790 de insule 

Dunnottar Castle , Scotland

  • Mâncarea nu constă numai în Haggis și budincă neagră.

Scoțienii nu duc lipsă de fructe de mare proaspete și locale unde le poți servi, și, spre uimirea tuturor, aici găsești și mâncare indiană în mai multe locuri.

Sweet and Sour Beef Salad Lidl Scotland Tony Singh recipe

  • Bilete gratis pentru autobuze și feriboturi

Știm cu toții că transportul poate fi una dintre cele mai mari cheltuieli atunci când călătoriți, așa că sigur vă bucurați de faptul că ACP Rail oferă bilete gratis de transport prin Scoția, care includ călătorii cu feribotul spre diverse insule și autobuze pentru zonele mai îndepărtate ale țării.

Glenfinnan Viaduct in Scotland.  This is where  the train scene from Harry Potter was filmed.

  • Există hoteluri accesibile pe aproape toate insulele Scoției

Nu trebuie să cheltuiți o avere pe cazare atunci când mergeți într-o vacanță în Scoția. Veți fi surprinși să aflați că există pensiuni pe multe dintre insule, ceea ce înseamnă că prețurile pentru cazare vor fi ceva mai mici în comparație cu cele oferite de majoritatea hotelurilor. Pensiunea Dunard pe Barra și Dervaig Hostel pe Insula Mull sunt doar două din cele mai populare locuri în care te poți caza atunci când mergi în această zonă.

10 Pretty Towns And Cities You Must Visit in Scotland - Hand Luggage Only - Travel, Food & Photography Blog

  • The Big 5

În 2013, Scoția a sărbătorit the Year of Natural Scotland, astfel că au alăturat patrimoniului natural scoțian și au adăugat cu o listă cu cinci dintre cele mai admirate animale sălbatice din țară. Cele 5 tipuri de animale protejate ale lor sunt: veverita rosie, căprioara rosie, vulturul auriu, vidra si foca Harbour.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici