De la alpinism în Kilimanjaro până la aventurile din safari în Zanzibar, Tanzania este locul perfect pentru a începe să bifezi orice listă de călătorie. Pentru a nu rata o atracție în acestă minunată țară noi îți arătăm obiectivele care trebuie neapărat să apară pe lista obiectivelor de vizitat.

 

  • Du-te în safari. Nu numai o data, ci de mai multe ori, nu vei regreta ! Tanzania găzduiește două dintre cele mai iconice destinații de safari din Africa – craterul Serengeti și Câmpiile vaste din Serengeti adăpostesc un eveniment anual în care pot fi admirate turmele masive de ungulate. Craterul Ngorongoro, cea mai mare calderă vulcanică inactivă din lume găzduiește o mare varietate de animale sălbatice. Majoritatea turiștilor aleg parcurile nordice din Tanzania, însă nu uitați de sudul țării unde găsiți Selous Game Reserve, o rezervație de aproape patru ori mai mare decât Parcul Național Serengeti – și este chiar mai sălbatică.
  • Escaladează Kilimanjaro. Mulți oameni fac greșeala de a gândi că Muntele Kilimanjaro presupune o urcare ușoară. Dacă facem o comparație cu Muntele Everest, este, dar urcarea pe jos a Kibo – craterul cu zăpadă, care este cel mai înalt punct al Kilimanjaro nu este ceva ușor, însă merită încercat. Peisajul observat de pe creste este spectaculos.
  • Fiți martori la Marea Migrație. Localnicii numesc acest fenomen ca fiind „minunat” și asta pentru ca aproximativ 2 milioane de ungulate plus 200.000 de zebre, gazele si elande pot fi vazute in savana din Serengeti. Este unul dintre cele mai mari spectacole ale naturii si probabil cel mai important punct de atractie al vizitei în Tanzania.  Întreaga migrație începe din sud, unde dupa încetarea sezonului ploios, în luna mai, când hrana nu se mai regenerează, iar numărul animalelor este prea mare pentru acest spațiu. În luna octombrie animalele se întorc pentru a reveni în sezonul ploios.
  • Descoperiți insula Zanzibar. Pe insula Zanzibar, aflată chiar lângă Tanzania, continentală, puteți vedea acea plajă perfectă pe care sigut ați obsetvat-o în pozele expuse la agențiile de turism. Mă refer la acele poze cu palmieri, nisip alb, barci cu vâsle și localnici zâmbitori. Chiar și străzile înguste ale orașului Stone arătă precum într-un de film exotic. Coasta Swahili are câteva locuri excepționale pentru scufundări. Vizibilitatea este de obicei bună (zece până la 30 de metri) pe tot parcursul anului, iar temperatura apei de 25-30 ° C asigură o scufundare de lungă durată.
  • Simtiți adevăratul gust al Tanzaniei. În timp ce Tanzania este renumită pentru fauna sălbatică, arta și muzica, bucătăria sa a trecut în mare parte neobservată. Este adevărat că în majoritatea locurilor vi se va oferi carne la grătar, poate cu sos curry. Dar dacă săpați mai adânc veți găsi mâncăruri fabuloase care dezvăluie o influență indiană considerabilă în care predomină aroma de mango si nucă de cocos.

 

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici