Pentru a nu întâmpina probleme și tot felul de evenimente neplăcute atunci când plecați în vacanță, trebuie să țineți cont de câteva lucruri cheie. Iată care sunt acestea:

  • Cea mai bună perioadă pentru vacanță

Roma este frumoasă pe tot parcursul anului, dar vara este deosebit de caldă și aglomerată. Iernile sunt ușoare, dar umede, astfel că aprilie – mai și septembrie – octombrie cele mai bune momente de vizitat. Zilele sunt reci și nopțile pot deveni foarte friguroase, dar dacă veniți pregătiți cu o jachetă rezistentă la apă și umbrelă de călătorie, veți vedea că evitarea sezonului turistic a fost o idee bună.

Vatican City, Italy - Sistine Chapel. A Return to classical architecture (notice no pointed gothic arches). WEEK 23

  • Transportul în comun

Autobuzele care acoperă întregul oraș funcționează 24 de ore pe zi și există și un sistem de metrou / tramvai de care puteți profita dacă stați lângă o stație. Taxiurile sunt destule, dar trebuie să rezervi la un stand specific de taxi sau să suni la unul din hotel. Poți folosi Uber în loc de taxi ori de câte ori este posibil și costul va fi unul mai mic.

Există câteva bilete pe care le puteți achiziționa pentru călătorii mai ușoare și mai ieftine în oraș, inclusiv biletul de călătorie de 2 sau 3 zile pentru romi, care oferă acces la metrou, tramvaie și autobuze.

Roma! Rome. Pizza. Pasta. History. Art. Romance. Romeo. Juliette. Language of love. Mafia. Mobster. Must Visit!

  • Ai nevoie de bani cash

Nu este neobișnuit ca în anumite locuri să accepte numai numerar, deci asigurați-vă că aveți suficienți euro pentru activitățile planificate. Verificați conturile înainte de a pleca, astfel încât să aveți suficienți bani, dar și cardurile să funcționeze.

Tina Travels: Piazza Venezia, Rome, Italy - Grand Views & Even Grander Structures | Of Leather and Lace

 

  • Păstrează întotdeauna o sticlă de apă la tine

Cu siguranță vei avea nevoie să te hidratezi atunci când pleci în explorarea orașului, iar o sticlă de apă este absolut esențială. Există foarte multe locuri în Roma în care poți să îți pui apă în sticlă de la o fântână special concepută în acest scop.

Made from stone and concrete, The Colosseum in Rome, Italy was built with the man power of tens of thousands of slaves ( : @thefashionfraction) #GirlsBornToTravel ✈️

  • Ai grijă la buzunare!

Deoarece Roma este cunoscută ca fiind o destinație turistică populară, buzunarele adesea cad pradă străinilor care îți fură obiectele de valoare fără să îți dai seama. Transportul în comun este un loc cunoscut pentru furt, dar aveți grijă și în zona atracțiilor turistice populare, precum Fântâna Trevi și Colosseum.

Wanderlust travel, photography, travel destinations, travelling, adventure, wanderlust aesthetic

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici