Aceste orașe din Italia de Nord, așezate la poalele Alpilor Elvețieni, cuprind toată frumusețea și farmecul țării într-o regiune mică. În trecut fiind o destinație de vacanță doar pentru oameni faimoși sau bogați, Lacul Como a devenit acum o atracție turistică preferată de călători din întreaga lume, care doresc sate de basm, soare și vederi spectaculoase către ceea ce a fost numit „cel mai frumos lac din lume”. Dacă și tu îți dorești o astfel de vacanță, iată 5 orașe din apropierea Lacului Como:

1. Varenna

Unul dintre orașele mai sărace ale Lacului Como, Varenna este destul de liniștit în comparație cu vecinii săi mult mai frecventați de turiști. Serenitatea acestui oraș îl face să pară un paradis al complexelor hoteliere și poate fi considerat locul cel mai autentic de pe lac.

Mâncați niște gelato în apropierea țărmurilor colorate, faceți o plimbare pe pasarelă și urcați la frumosul Castello di Vezio pentru o șansă de a explora un castel privat.

☆Wonderful Places (@wonderful_places):「 Varenna, Lake Como - Italy ✨❤️❤️❤️✨ Picture by ✨✨@_enk✨✨ . #wonderful_places for a feature ❤️ 」

2. Bellagio

Cu o scurtă plimbare cu feribotul de la Varenna, ajungem la Bellagio, numit și „Pearl of the Lake”. Buticuri elegante și cafenele drăguțe împodobesc căile pietruite ale orașului. Puteți face un tur pentru a vedea cele mai bune obiective turistice ale acestui oraș istoric. Trebuie neapărat să vedeți grandioasele grădini Villa Melzi – vă vor face să vă simțiți ca și cum ați păși într-un basm.

Beautiful Bellagio

3. Como 

Aflat în centrul orașelor de pe Lacul Como, orașul cu același nume are o atmosferă plină de viață și un aer mai urban, cu ceva mai multe facilități decât în orașele mențonate anterior. Vizitați galeriile pentru care este cunoscut Como. Arhitectura gotică dintot orașul (datând din secolul al 12-lea!), atrage atenția călătorilor din întreaga lume, deși catedrala orașului – Duomo – ar putea fi principalul punct de atracție.

4. Tremezzo

Renumit pentru vilele sale elegante și diverse plante și flori din întreaga lume, orașul Tremezzo este un tratament pentru toate simțurile.

Vizitați muzeul de artă și grădina botanică  Villa Carlotta, gustați preparatele specifice zonei la restaurante precum La Darsena și Al Veluu Ristorante, și mergeți într-o călătorie istorică pe vârful Monte Crocione. În timp ce excursia Monte Crocione durează aproximativ 7-8 ore, vă puteți bucura de priveliști uimitoare ale lacului și muntelui.

Chiesa di San Lorenzo, Tremezzo, Lake Como, Italy

5. Brunate

Brunate este, de fapt, singura noastră locație pe această listă care se află amplasată mai degrabă pe deal decât pe țărm, dar merită o vizită pentru priveliștea uimitoare către locul Como. Aflat la doar o scurtă plimbare față de orașul Como, Brunate dezvăluie viața dintr-un sat italian clasic.

Lake como from Brunate, Italy.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici