Australia este a şasea ţară ca mărime din lume, o ţară dezvoltată şi bogată. Această ţară nu este o destinaţie pe care oricine o vizitează oricând doreşte. Fiind atât de departe, face ca din punct de vedere economic de cele mai multe ori să nu o poţi vizita aşa uşor. De exemplu zborul poate dura peste 20 de ore şi preţul unui bilet depăşeşte 1000 euro. Totodată clima în Australia este foarte secetoasă.

Dacă te-ai decis şi vrei să vizitezi Australia, trebuie să ştii mai întâi ce anume poţi să vezi acolo pentru că este foarte important cu ce amintiri te întorci de acolo. Iată care sunt locurile cele mai vizitate din Australia.

1. Tasmania

Insula Tasmania a fost descoperită de către navigatorul de origine olandeză Abel Tasman. Aici poţi vizita Golful Fossil, Portul istoric Arthur sau Muntele Wellington.

2. Luna Park

Acest parc are o tradiţie de peste 115 ani şi se află în capitala Australiei, Sidney. Accesul în interiorul parcului este gratuită, doar dacă vrei să încerci din aparatele de distracţii vei plăti.

Luna Park, Australia
Luna Park, Australia

3. Marea Barieră de Corali

Cea mai mare formaţiuni de insule şi recifuri se află în Marea Barieră de Corali. Aici apa este caldă şi se pot face plimbări cu barca. Mii de turişti vin anul aici.

4. Parcul Naţional Kakadu

În nordul Australiei se află cel mai mare parc din această ţară, Parcul Kakadu. Un loc perfect pentru cei pasionaţi de aventură şi adrenalină.

Uluru, Australia
Uluru, Australia

5. Masivul Uluru

În deşertul Australiei se află muntele de Granit Roşu cu o înălţime de 350 m. Se află aici de peste 800 de milioane de ani şi este denumit ca fiind Muntele Sfânt. Dacă ajungi aici nu uita aparatul de fotografiat pentru că peisajul este superb.

6. Plaja Whitehaven

Dacă vrei să faci plajă în Australia atunci trebuie să vii pe Insula Whitsunday. Aici nisipul conţine mult cuarţ iar apa este foarte limpede.

Insula Whitsunday, Australia
Insula Whitsunday, Australia

Acum că ai văzut câte frumuseţi are Australia, nu rămâne decât să faci economii pentru a putea merge în vacanţa următoare.