Se ştie deja faptul că Parisul, cel mai mare oraş din Franţa, este locul preferat al îndrăgostiţilor. Pe lângă acest lucru pe care oricine îl ştie, Parisul este în ziua de astăzi unul dintre cele mai mari centre culturale şi economice din lume. Aici îşi au sediul mai multe organizaţii internaţionale importante precum Camera Internațională de Comerț, UNESCO sau Organizaţia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Desigur, dincolo de aceste aspecte care trimit Parisul în topul celor mai importante oraşe din Europa, trebuie să ne gândim ce putem vizita atunci când ajungem în sfârşit la Paris. Iată care sunt cele mai vizitate locuri din Paris, pe care trebuie să le vizitezi şi tu măcar o dată.

1. Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, cu o înălţime de aproximativ 325 metri, este imaginea oraşului Paris. A fost construit cu ocazia Expoziţiei Universale şi în prezent aduce mii de turişti anual.

2. Catedrala Notre-Dame

Catedrala a fost construită încă din anul 1163 pe locul unui templu roman. Aceasta este construită în stil gotic, iar la intrarea în catedralp se observp câteva scene biblice.

3. Muzeul Luvru

Este unul dintre cele mai celebre muzee din întreaga lume, iar la construcţia lui au contribuit personalităţi precum Ludovic al XIV-lea, Napoleon I sau Henric al IV-lea. Aici se află şi cele mai celebre opere precum: Piramida de sticlă, Caii de la Marly sau Monalisa.

4. Palatul Versailles

Cel mai mare palat din Europa are capacitatea de a gazdui în acelaşi timp 20.000 de oameni. Acest palat este înconjurat de o grădină ce are elemente atât din parcurile franceze, dar şi din cele englezeşti.

5. Arcul de Triumf

Napoleon Bonaparte este cel care a spus ostaşilor din război că se vor întoarce acasă sub arcul de triumf. În prezent acesta este un mare monument al statului francez cu o mare însemnătate istorică.

6. Grădinile Luxemburg din Paris

Pe malul stâng al Senei care străbate Parisul vei putea observa Gradinile Luxemburg. Parcul se află în jurul Palatului Luxemburg, este o grădină privată, dar este deschisă publicului. Aici se găseşte o cafenea, un spaţiu de joacă pentru copii, fântâni arteziene, teren de tenis, dar şi mai multe statui.

Alte obiective turistice pe care le poţi vizita: Palais Garnier, Muzeul Orsay, Sorbonne, Les Invalides, Champs-Élysées, Le Marais, Disneyland Resort Paris, Bazilica Saint Denis.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici