Ungaria este o ţară care are numeroase obiective turistice culturale, istorice dar şi arhitecturale. Pentru cei care vor să ajungă în Ungaria trebuie să ştie că pot la fel bine să meargă într-un sejur la fel ca şi într-un city break. Fiind o ţară apropiată, călătoria nu durează foarte mult şi astfel de ce să nu mergi să vizitezi şi alte locuri.

Nu ştii încă ce poţi vizita în Ungaria? Există o mulţime de locuri fascinante pe care această ţară le are. Mai jos poţi vedea doar o parte din ele, 6 locuri interesante pe care se merită să le vizitezi atunci când vrei să mergi în Ungaria.

1. Budapesta

În primul rând trebuie să ştii că acest oraş care este şi capitala Ungariei are multe lucruri frumoase de oferit. În această destinaţie de vacanţă urbană poţi vizita mai multe complexe termale cum ar fi Băile termale Szechenyi, Băile termale Kiraly sau Băile termale Lukacs. Totodată unul dintre cele mai frumoase castele din Europa se află aici şi se numeşte Castelul Buda ridicat în 1265, numit şi Palatul Regal. Un alt obiectiv turistic important este şi Podul Szechenyi, construit peste Dunăre în anul 1839.

2. Szentendre

Acestă localitate se află în apropierea oraşului Budapesta şi te va încânta cu frumoasele clădiri construite în stil baroc. Aici poţi vedea Biserica Ortodoxă Blagovestenska şi Casa Rab Raby.

3. Szeged

Este al treilea oraş ca mărime din Ungaria, numit şi capitala gastronomiei din această ţară. Aici vei găsi cele mai bune preparate culinare din Ungaria.

6 locuri de vizitat în Ungaria
6 locuri de vizitat în Ungaria

4. Debrecen

Un important centru cultural, dar şi o fostă capitală a Ungariei, un oraş care a fost distrus de bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial. Aici poţi vizita Marea Biserică Reformată, Muzeul Deri şi Carnavalul Florilor care are loc în fiecare an.

5. Pecs

Un oraş multicultural unde poţi întâlni diverse grupuri etnice, devenit astfel şi un oraş al păcii. Pe lângă muzee şi clădiri medievale, în acest oraş poţi găsi vinuri bune.

6. Heviz

La Heviz vei găsi unul dintre cele mai mari lacuri cu apă termală din lume. Temperatura apei este între 24 şi 37 de grade şi se poate înnota foarte bine. Aici poţi găsi resorturi cu spa-uri de calitate.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici