Insulele Canare aparţin Spaniei şi sunt un arhipelag care este format din şapte insule care au origine vulcanică. Acestea sunt aproape de coasta de nord vest a Africii. Insulele sunt următoarele: Tenerife, La Gomera, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, El Hierro, Fuerteventura.

Aici economia este bazată în mare parte de agricultură tropicală de tutun sau banane şi pe turism. La fel ca şi în Spania, în Insulele Canare religia este una creştină, mai exact se bazează pe Biserica Catolică.

Dincolo de formarea lor, Insulele Canare este un arhipelag excepţional care merită vizitat în vacanţele de vară. Vezi acum mai multe lucruri interesante despre Insulele Canare:

1. Numele insulelor

Canare provine din latinescu canis care înseamnă câine. Au fost denumite asa pentru ca aici existau foarte multe foci care erau numite câini de mare. Ulterior canarul a fost denumit dupa numele insulelor. Legenda spune că romanii au vizitat prima oară insula şi au numit-o asa.

6 lucruri interesante despre Insulele Canare
6 lucruri interesante despre Insulele Canare

2. Sportul naţional: luptele

Sportul naţional din Insulele Canare sunt luptele sau cum le spun ei, Lucha Canaria. Acest sport a apărut prin anul 1420 iar majoritatea regulilor sunt păstrate şi în ziua de astăzi. Aceste lupte se practică în special şi în zile de sărbători locale. Mai precis, aceste lupte sunt un fel de wrestling.

3. Scufundările în Insulele Canare

Nu este un secret că aici vin mulţi turişti care vor să încerce scufundările. Interesant este că poţi să vezi una dintre cele mai mari broaşte ţestoase din lume, o specie cu capul pătrat pe cale de dispariţie. Lungimea lor ajunge aproape de 1 m la maturitate.

4. Piscinele naturale

În Insulele Canare, mai exact în oraşul vechi Puerto de la Cruz, se află câteva piscine naturale cu apă sărată. Există defapt un întreg complex cu şapte piscine, jacuzzi, locuri de joacă, un cazino şi restaurante.

6 lucruri interesante despre Insulele Canare
6 lucruri interesante despre Insulele Canare

5. Vulcanul de pe Insulele Canare

Pe Insula Tenerife se află al treilea cel mai mare vulcan din întreaga lume, Muntele Teide. Datorită acestui vulcan au apărut pe insula de-a lungul timpului câteva plaje naturale din pietris fin negru.

6. Vremea din Insulele Canare

Aici vremea este frumoasă tot timpul anului. Vara temperaturile sunt foarte ridicate iar iarna sunt mai răcoroase, dar nu este foarte frig.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici