Insulele Lofoten din Norvegia, alcătuite din Austvågøy, Flakstadøy Vestvågøy, Moskenesøy, Gimsøy și multe insule mai mici, sunt o destinație de vis de vis pentru oricare iubitor de călătorii. Lofoten, acest arhipelag din Marea Norvegiană este cunoscut pentru peisajul său dramatic, sate pescărești incredibil de drăguțe, ape curgătoare, istoriea vikingilor și localnicii prietenoși.

Fiind un traseul turistic, dar încă relativ neatins în ceea ce privește frumusețea naturală, aceste insule sunt perfecte pentru pasionații de aventură și de fotografie. Cu toate acestea, există mult mai multe motive pentru care merită să vizitați aceste insule. Iată cateva dintre ele:

  • Peisaje magice

Nu este un secret că Insulele Lofoten găzduiesc peisaje incredibil de frumoase. Fiordurile care urcă în mod dramatic spre cer, apele limpezi și cristaline alături fac din aceste insule o priveliște care trebuie văzută măcar odată în viață.

Lofoten Islands, Norway

  • Ușor de explorat

Cea mai bună modalitate de a experimenta cu adevărat Lofoten este cu mașina și, din fericire, drumurile care merg în jurul Insulelor Lofoten sunt foarte ușor de străbătut.

Why The Lofoten Islands Should Be On Your Bucket List

  • Apusul soarelui

Deoarece Insulele Lofoten se află deasupra Cercului Arctic, călătorii vor fi întâmpinați de soarele de la miezul nopții dacă vor vizita insulele între lunile mai și iulie. Soarele de la miezul nopții este ca un răsărit și un apus în același timp, colorând frumos cerul în toate direcțiile.

On the way to Reine, Lofoten Islands, Norway😍

  • Luminile nordice

În timp ce vara este cunoscută pentru soarele de la miezul nopții, iarna din Insulele Lofoten aduce cu ea o priveliște deosebită, Luminile nordice. Cel mai bun sezon în care puteți vedea acest spectacol este din septembrie până în martie, deși orice vizionare bună se bazează pe faptul că este o noapte senină.

#nature #beautiful #scenery Northern lights over Lofoten Islands Norway [OC] [6000x4000]

  • Satele pescărești tradiționale

Un mare plus al Insulelor Lofoten este că acestea găzduiesc cele mai colorate sate pescărești, deoarece codul este o afacere mare în acest mijloc de pădure. Cabanele roșii și albe care alcătuiesc aceste sate sunt cunoscute ca ”rorbuers” și pot fi chiar închiriate pentru cazare!

Fishing village of Reine in the Lofoten Islands. Click through to see 20 more…

  • Fiorduri

După cum am menționat mai devreme, Insulele Lofoten sunt acompaniate de numeroase fiorduri. Pentru a vedea aceste fiorduri cât mai de aproape, luați în considerare închirierea unei barci pentru o după-amiază sau mergeți într-o scurtă croazieră.

15 Beautiful Places In Norway You Have To Visit (30)

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici