Delta Dunării este un loc superb din România aflat în mare parte în Dobrogea şi este o rezervaţie a biosferei la nivel național. Acest loc minunat este o zonă unică poate chiar din întreaga lume deoarece aici se află o mare combinaţie de ecosisteme şi ecotonuri naturale şi artificiale.

Nu ştii unde să mergi în vacanţa viitoare? Află că Delta Dunării este un loc potrivit, mai ales dacă te-ai săturat să mergi numai la munte şi la mare în concediu. Iată care sunt cele mai importante motive pentru care trebuie să mergi şi să vizitezi Delta Dunării.

1. Peisaje de vis

Flora şi fauna altcătuiesc un peisaj de vis în Delta Dunării. Totul în jur este verde, iar la peisaj se adaugă frumuseţea apei si a animalelor rare. Te vei simţi ca într-un loc special şi dacă eşti pasionat de fotografie poţi rămâne cu multe amintiri fotografice.

2. Mâncare cu specific pescăresc

Se spune că în Delta Dunării se găsesc cele mai bune preparare din peşte. Pentru că aici se găsesc foarte mulţi peşti, aceştia au rămas principala sursă de hrană din zonă. De aceea nu ai cum să nu găseşti în Deltă locuri în care să nu mănânci un peşte bun.

3. Plimbările lungi pe canale

Delta Dunării este şi un loc un te poţi relaxa mai mult decât oriunde. Plimbările pe canale îţi vor da ocazia să vezi o parte din flora şi fauna Deltei, dar este şi un motiv bun pentru a petrece o vacanţă relaxantă şi unde să poţi să îţi încarci bateriile.

4. Păsările fascinante

Aici poţi vedea foarte multe specii de păsări, unele rare sau pe cale de dispariţie. Dacă ajungi în Deltă poţi vedea cu ochii tăi pelicani, lebede, raţe, cormorani, gâşte cu pieptul roşu sau egreta albă.

5. Apusurile memorabile

Culorile cerului şi peisajul se îmbină fascinant la apus. O plimbare la lăsarea serii va fi ideală pentru a surprinde cele mai memorabile peisaje din Deltă. Nu uita să îţi iei şi aparatul foto cu tine.

6. Vegetaţia unicată

Flora Deltei este cuprinsă în mare parte dintr-o vegetaţie în proporţie de 78% umedă din stuf şi papură. Se întâlnesc şi elemente floristice foarte rare, unele dintre ele fiind protejate chiar la nivel european.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici