Bulgaria, o ţară foarte aproape de România şi care se află la graniţa de sud a acesteia, este o ţară foarte vizitată de foarte mulţi turişti români în perioadele de vară. Majoritatea care îşi doresc o vacanţă la mare aleg litorarul bulgaresc pentru că apa este mai limpede, iar majoritatea hotelurilor oferă pachete de all inclusive excepţionale. Desigur, există turişti care preferă să meargă în Bulgaria şi iarna. Poţi afla mai jos de ce.

Daca si tu te-ai decis sa mergi pentru prima oara in Bulgaria in vacanta viitoare, dar nu esti convins, atunci poate ca motivele de mai jos te vor convinge. Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre Bulgaria:

1. O destinaţie ieftină

Având în vedere că Bulgaria este foarte aproape de România, costurile pentru drum nu sunt foarte mari, dar nici cele legate de cazare. Poţi găsi un sejur la preţuri la fel sau poate chiar mai avantajoase ca pe litoralul românesc.

2. Peisaje superbe care merită admirate

În Bulgaria poţi vedea munţi ce sunt încadraţi într-un peisaj pitoresc, dar şi multe mănăstiri pe care le poţi observa pe munţi.

3. Plajele sunt excelente

Nisipurile de Aur este cea mai cunoscută şi explorată plajă din Bulgaria. Nisipul este fin iar apa limpede, nu mai spunem de serviciile de cazare şi de mancare. O vacanţă completă.

4. Mâncarea este ieftină

În comparaţie cu alte ţări din Europa, în Bulgaria chiar poţi mânca destul de ieftin. Aici poţi mânca supe, salate şi chiar şi peşte pe care îl poţi servi la restaurantele din apropierea plajei.

5. Rila – peisaj de vis

Un alt loc pe care merită să îl vizitezi când ajungi în Bulgaria este Mănăstirea Rila. Tot aici se află şi Munţii Rila unde se află cel mai frumos peisaj presarat cu lacuri.

6. Staţiune de schi la clasă mondială

Pentru cei pasionaţi de schiat şi Bulgaria este o destinaţie în care pot merge pentru acest sport. Cea mai cunoscută staţiune este Bansko. În această staţiune care se află în sud-vestul Bulgariei vei găsi mulţi pasionaţi de schi. Mai exact se află la poalele Muntilor Pirin la o altitudine de aproximativ 900 m.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici