Grecia este o ţară din Europa de Sud renumită pentru plajele ei însorite cu nisip fin şi auriu. Istoria acestei ţări este datată de acum peste 270.000 de ani. Printre cele mai vechi aşezări din Europa sunt aşezările neolitice din Grecia.

Dincolo de aspectul istoric, Grecia este printre cele mai alese destinaţii de vacanţă preferate de mulţi turişti pe perioadă verii, fiind formată dintr-o parte continentală muntoasă şi una peninsulară. Numărul de insule din Grecia ajung până la 6000, dintre care doar 227 dintre ele sunt locuite. Cea mai mare parte din teritoriul Greciei este formată din munţi şi dealuri.

Iată care sunt cele mai vizitate plaje pe care trebuie şi tu să le vezi dacă vrei să ajungi în Grecia:

1.Halkidiki

Halkidiki se află pe braţul Sithonia şi este un loc excelent pentru a face plajă şi pentru a admira peisajele. Nisipul este fin, iar apele sunt de un turcoaz de nemaiîntâlnit. Plaja se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3,5 km.

2.Santorini

Santorini este o insulă foarte populară din Grecia. Aici te vor vrăji cladirile albe pe lângă care poţi să cobori spre plajă. Plaja Perissa este cea mai populară pentru a face plajă.

3.Zakynthos

În Zakynthos plaja cea mai cunoscută este Navagio şi este principala atracţie a insulei. Aici accesul se face numai cu barca iar plaja nu este amenajată, dar este de o frumuseţe naturală.

4.Lefkada

Plaja Porto Katsikidin Lefkada este un loc bun pentru a evada din realitate. Aici apele sunt limpezi iar peisajul este unul foarte frumos, poate chiar asemănător cu cel din Zakynthos.

5.Thassos

În partea estică a insulei se află cea mai mare plajă pe numele Golden Beach. Aici poţi găsi multe hoteluri cu o privire superbă.

6.Naxos

Dacă ajungi în Grecia poţi vizita şi insula Naxos, fiind cea mai mare insulă din grupul de insule Ciclade din Marea Egee. Aici se află Plaja Plaka cu o istorie îndepărtată legată de terorire comunismului. Plaja se întinde pe aproximativ 4 km.

6 plaje pe care le poţi vizita în Grecia
6 plaje pe care le poţi vizita în Grecia

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici