Spania, o țară care ne inspiră mult soare și o experiență de neuitat. O țară în care avem ce vizita începând de la cele mai celebre și cunoscute orașe: Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla sau Zaragoza. Un oraș cu o istorie interesantă și cu multe obiective turistice la fel de fascinante.

Dacă ajungi însă în Spania să nu uităm și de altă parte a unei vacanțe: experiența culinară. Iată care sunt cele mai populare gustări pe care doar în Spania le poți savura:

7 experiențe culinare în Spania
7 experiențe culinare în Spania

Tapas

Un fel de aperitiv pe care îl găsești în majoritatea restaurantelor și barurilor din Spania. Acestea sunt niște gustră care se servesc în mod obișnuit seara alături de un pahar de vin. Preparatul este compus din felii de pâine care au pe ele mixuri de roșii și de măsline, dar și jambon.

Paella

Și în Spania poți să mănânci orez, dar sub forma de preparat paella. Acesta este un mix de orez cu peste, carne, fructe de mare și legume. Acesta este numit și preparatul culinar național al Spaniei.

Pisto

Dacă vrei să mănânci o tocăniță poți încerca acest preparat numai din legume. Ceea ce este diferit este faptul că este servită cu un ochi ochi deasupra.

Tortilla

Tortilla este un produs foarte consumat în Spania. Acesta se consuma mai ales sub formă de omletă cu ceapă caramelizată și cu cartofi. Un preparat gustos care merită încercat.

7 experiențe culinare în Spania
7 experiențe culinare în Spania

Jamon

Spaniolii se pricep de minune să prepare un jamon. Acesta este preparat dintr-o pulpă de porc care este fiartă și afumată. După ce este lăsată la uscat aceasta se consumă în felii subțiri cu diferite preparate.

Churros

Sau gogoși spaniole care se găsesc peste tot în această țară. Sunt niște gogoși mici sub formă de biscuiți cu multă vanilie și care se servesc cu ciololată sau cu zahăr pudră.

7 experiențe culinare în Spania
7 experiențe culinare în Spania

Gazpacho

Cât despre supe, spaniolii se mândresc cu o astfel de specialitate care este din zona Andaluziei. Din ce este compusă? Din roșii dulci, ceapă, ardei și castraveți. Acestea sunt pasate bine iar supa se servește alături de jamon sau de crutoane.

7 experiențe culinare în Spania
7 experiențe culinare în Spania

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici