Unii dintre noi atunci când se gândesc la vacanţă, nu vor decât să ajungă într-un loc frumos unde se pot relaxa în voie. Ne place să vedem locuri noi care să ne încânte privirile şi de unde să ne întoarcem cu cele mai frumoase amintiri.

Peisajele de vis în care apar multe plante şi flori mereu vor fi plăcute la vedere şi fotografiate până la epuizare. Există oraşe şi locuri din lume care au cele mai frumoase grădini pe care le-ai putut vedea vreodată. Dacă vrei să ştii unde le poţi găsi, iată 7 grădini minunate şi locul în care le poţi găsi.

1. Grădina lui Claude Monet, Giverny, Franţa

Celebrul pictor Jean Monet a creat această grădină care poate fi vizitată şi astăzi. Pictorul chiar a desenat unele dintre peisajele acestei grădini. Grădina este deschisă din aprilie până în octombrie.

2. Grădina Luxembourg

Acest oraş european găzduieşte o grădină de 23 ha amenajată în Cartierul latin al Parisului. Anul mii de turişti trec să viziteze şi această grădină atunci când ajung în Paris.

7 grădini frumoase din întreaga lume
7 grădini frumoase din întreaga lume

3. Grădina Acros, Fukoka, Japonia

Chiar dacă este amenajată pe un acoperiş al unui centru comercial cunoscut din oraşul Fukoaka, aceasta este bogată în plante, în număr de 75 mii.

4. Grădinile Bahai, Israel

În Haifa poţi găsi una dintre minunile lumii, grădinile în trepte care se întind pe 18 terase la poalele Muntelui Cramel. De aici se poate vedea Marea Mediteraneană şi este un loc un vin mii de credincioşi ai religiei Bahai. Grădinile sunt deschise din anul 2001.

5. Grădina Monte Palace, Madeira

O grădină tropicală se află în arhipelagul Madeira. Aici se află multe plante exotice care sunt stropite cu apă din cascadele minunate.

7 grădini frumoase din întreaga lume
7 grădini frumoase din întreaga lume

6. Grădinile Miraculoase, Dubai

Oricine ştie că Dubai este un loc de excepţie. Tot aici poţi vizita Grădinile Miraculoase care sunt foarte colorate chiar dacă se află într-o zonă aridă.

7. Grădina Exbury, Marea Britanie

Această grădină se află la aproximativ 100 km de Londra şi are multe plante şi flori precum bujori, camelii, azalee dar şi arbuşti şi copaci excepţionali. Majoritatea turiştilor care ajung aici se plimbă şi cu locomotiva cu aburi, un traseu de aproximativ 20 minute.