Timişoara este un cel mai mare oraş aflat în vestul României, mai exact în Banat. Istoria acestui oraş este foarte îndepărtată, istoricii vorbesc despre apariţia primei cetăţi fortificate prin secolul XII. De-a lungul timpului cetatea a fost cucerita de ungari şi de otomani. Oraşul se află în zonă de câmpie, dar asta nu înseamnă că nu este un oraş spectaculos care merită vizitat.

Timişoara este un oraş multicultural influenţat şi de diferite comunităţi etnice. În acest oraş vei avea foarte multe locuri de vizitat, mai jos poţi vedea 7 locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în Timişoara.

1. Clădirea Palatului Culturii

In acest loc vei putea gasi Opera Națională Română, dar şi alte teatre precum Teatrul Naţional Mihai Eminescu, Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely. Un loc ideal pentru iubitorii de cultură.

2. Castelul Huniade

Un monument istoric, dar şi cea mai veche clădire din Timisoara. Castele a fost construit de către Ioan de Hunedoara între anii 1443 – 1447. În cadrul acestui castel poţi să vizitezi mai multe lucruri precum secţia de ştiinte ale naturii sau colecţia de fluturi Dr. F. König.

3. Parcul Central din Timișoara

În parcul din Timişoara se află un fost cimitir militar care a fost închis în anul 1770. Parcul găzduieşte un monument al eroilor , câteva fântâni arteziene, dar şi statui ale unor personalităţi importante din zona Banatului.

7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Timişoara
7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Timişoara

4. Catedrala Mitropolitană din Timișoara

Catedrala este cel mai mare edificiu religios al oraşului. Stilul în care este construită catedrala este unul bizantin combinat cu cel moldovenesc. Catedrala a fost atacată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă pagubele nu au fost unele foarte mari.

5. Vechea Cetate

Aici poţi vedea un monument arhitectonic foarte valoros, Sinagoga din Cetate. Un lăcaş de cult evreiesc construit în stil maur. În centrul Pietei Libertatii poţi vedea şi Statuia Fecioarei Mariei și a Sfântului Nepomuk.

6. Bastionul Maria Theresia

Un monument în stil baroc aflat în zona centrală a Timişoarei. Este cea mai mare bucată de zid care a fost păstrată din cetatea veche a Timişoarei. Aici poţi să vizitezi şi Secția de Etnografie a Muzeului Satului.

7. Parcul Rozelor

După nume îţi poti da seama că în acest parc sunt foarte mulţi trandafiri. Dacă ajungi în Timişoara nu ezita să te plimbi prin acest parc. Este amenajat din anul 1928 şi are peste 1200 de specii de trandafiri.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici