Gothenburg este un oraș port inovator, cu o istorie interculturală și care te face să vrei să îl explorezi tot mai mult. Gothenburg este ușor de străbătut și reușește să combine luxul cosmopolit cu frumusețea și calmul litoralului suedez. Pe lângă toate acestea, iată încă 7 motive pentru care ai putea să vizitezi Gothenburg:

1. Verde și iar verde!

Pe lângă arhitectura deosebită a clădirilor, orașul se mândrește cu multe parcuri și grădini. Parcuri cum ar fi Parcul Slottsskogen, Parcul Kiellers și Grădina botanică din Gothenburg vă oferă o mulțime de poteci minunate pentru plimbat, alergat sau plimbări cu biciclete, în timp ce vă bucurați de frumusețea naturală a locului.

Old Town, Stockholm, Sverige

2. Acces ușor la insule

O modalitate excelentă de a adăuga în lista de vacanțe insulele din arhipelagul Gothenburg este feribotul local. Multe din insulele sudice nu acceptă mașini, ceea ce duce la o atmosferă mult mai liniștită, mai plăcută și rustică.

Gothenburg Archipelago Kopstadso Island, Sweden

3. Canale

Efectuarea unui tur al canalelor este o modalitate amuzanta de a face puțină mișcare. Puteți utiliza Gothenburg City Card pentru a beneficia de un tur cu ghid pe barca Paddan prin canale sau puteți face singuri un tur cu kayakul prin oraș.

10 must-dos in Gothenburg – goteborg.com

4. Fructe de mare proaspete

Gothenburg aflat pe coastă înseamnă multe opțiuni de restaurante locale care oferă preparate cu fructe de mare proaspete. Rețetele sunt atât de bune încât pot convinge chiar și o persoană care nu se declară iubitor de fructe de mare.

Creamy Mozzarella Shrimp Pasta #pasta #shrimp #seafood #creamy

5. Multe mijloace de transport

Autobuzele, bărcile, tramvaiele și feriboturile publice oferă un mod ieftin de transport, fără să vă faceți griji cu privire la traficul dintr-un oraș ciudat și aglomerat. În plus, Gothenburg City Card oferă acces pentru una, două sau trei zile la utilizarea nelimitată a transportului public.

Things to do in Gothenburg

6. Este ușor de parcurs

Chiar dacă este cel de-al doilea oraș ca mărime din Suedia, Gothenburg poate fi parcurs cu ușurință. Odată ce ajungeți la Kungsportsavenyen, veți găsi cu ușurință ambele puncte de interes și cele mai multe locuri în care ați avea nevoie să mergeți.

Heading to Gothenburg, Sweden and wondering what to do? I have narrowed down my list to 8 things you absolutely cannot miss! The best non-cliche, off-the-beaten-path things to see, do, eat, and drink.

7. Parcul de distracții Liseberg

Principala atracție a orasului este acest parc cu rolecoaster. Peste 3 milioane de vizitatori europeni vin între iulie și sfârșitul lunii decembrie în fiecare an, iar rollercoaster-ul din lemn, Balder, a fost votat de două ori cel mai bun Rollercoaster de lemn din lume.

En kväll på Liseberg

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici