Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite şi se află pe o insulă cu deschidere către Golful Piersic. Este un oraş foarte important, dar şi fascinant în acelaşi timp, deţine o mare importantă resursă de petrol, exploatarea acestuia mai durează încă 100 de ani, estimativ.

Dacă vrei să vizitezi Abu Dhabi trebuie să ştii şi care este cea mai potrivită perioadă pentru a merge acolo. Pentru că verile sunt foarte fierbinţi iar căldura este insuportabilă este necesar să îţi planifici o vacanţă în perioada noiembrie-aprilie. Pe timpul iernii este o vreme placută în Abu Dhabi, pe timp de noapte în schimb se constată o scădere a temperaturilor.

Shopping în Abu Dhabi

Centrul Khalifa dar şi Mall-ul Abu Dhabi îţi oferă posibilitatea să cumperi tot ce îţi doreşti. De remarcat este faptul că ei vând şi covoare lucrate manual de o frumuseţe nemaiîntâlnită. Desigur că poţi găsi şi bazare locale unde poţi găsi fel de fel de bijuterii, cufere sau mobilier.

Ramadamul în Abu Dhabi

Ramadamul se referă la luna musulmană de post. Dacă vacanţa ta se nimereşte în această perioada trebuie să ştii că sunt anumite restricţii de care şi tu ca turist trebuie să ţii cont. Nu ai voie să mănânci, să fumezi sau sa bei în public până la apusul zilei.

Hotelul Palatul Emiratelor
Hotelul Palatul Emiratelor

Viziteaza Hotelul Palatul Emiratelor

O clădire imensă cu o arhitectură impresionată, ce merită vizitată dacă ajungi în Abu Dhabi. Este şi cea mai scumpă construcţie hotelieră deschisă publicului din anul 2005. La construirea camerelor s-au folosit aur, argint şi marmură. Fiind unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Estul Mijlociu, pe lângă camerele luxoase dacă ajungi aici te vei putea bucura de o plajă întinsă, terenuri de fotbal, dar şi câteva piscine.

Ferrari World Abu Dhabi

Primul parc tematic marca Ferrari îl poţi găsi în Abu Dhabi. Are o structură imensă iar Formula Rossa este cel mai rapid roller coaster din lume. Deşi piatra de temelie a fost pusă în anul 2007, a durat 3 ani pentru a dezvolta şi a deschide parcul. Ferrari World Abu Dhabi acoperă o suprafață de 86.000 de metri pătrați.

Ferrari World
Ferrari World

Cum ajungi în Abu Dhabi

În Abu Dhabi poţi ajunge doar cu avionul iar zborul este destul de lung, poate dura undeva la 10 ore. Preţul unui bilet doar dus până acolo pe perioada iernii poate fi de aproximativ 400 euro.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici