Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi este un oraș bine organizat și muncitor, amplasat într-o locație frumoasă pe malul oceanului. Locuit de tribul nomad Bani Yas încă din anul 1760, așezarea a rămas un mic sat de pescuit până când petrolul a fost descoperit.

Veniturile extraordinare au transformat Abu Dhabi în orașul modern de astăzi – un centru plin de viață al guvernului și al afacerilor internaţionale.

Moscheea Grand Sheikh Zayed este atracția principală dintre obiectivele turistice și este admirată de toți cei care vizitează acest centru al lumnii arabe. De asemenea, aici găsiţi cele mai bune oferte pentru excursii la peisajele deșertice din Oaza Liwa și orașul de oază Al Ain.

Construită din marmură macedoneană, frumoasa și absolut grandioasa Marea Moschee a Şeicului Zayed este clădirea reprezentativă din Abu Dhabi și de departe cea mai populară atracție turistică din oraș. Moscheea se îmbină cu elementele de design ale mamelucilor, otomanilor și fatimidilor pentru a crea o moschee armonioasă și modernă, care sărbătorește arhitectura islamică.

Artizanii au folosit lucrări de sticlă, mozaicuri și sculpturi complicate pentru a creea un efect spectaculos, atât pe interior, cât și pe exterior. A fost deschisă în anul 2007, după aproape 20 de ani de construcție. Este capabilă să adăpostească 40.000 de credincioşi şi  este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite. La fel ca Moscheea Sheikh Zayed din Fujairah, este dedicată bătrânului şeic Zayed Sultan al-Nahyan. Şi cei care nu sunt musulmani au accesul permis în toate zonele din moschee, inclusiv în vasta bibliotecă și au la dispoziţie tururi însoţite de ghizi pentru a nu pierde nicio informaţie preţioasă din tot ceea ce se vrea a fi această reprezentare grandioasă a culturii islamice.

Răspunsul oraşului Abu Dhabi la Burj Khalifa din Dubai este puntea de observare, care oferă privelişti uluitoare din cel mai înalt punct al orașului, la etajul 74 al hotelului Jumeirah, din Etihad Towers. Există o taxă de intrare pentru cei care nu sunt oaspeții hotelului, dar prețul biletului poate fi răscumpărat în restaurantul de pe pavilionul de observare. Cu orașul răspândit dedesupt, aceasta este cu siguranță o experiență pentru itinerariul din Abu Dhabi care nu trebuie ratată.