Emiratul din Orientul Mijlociu al Dubaiului poate fi bine cunoscut ca o destinație de călătorie de lux, dar găzduiește de asemenea kilometri și kilometri de plaje cu nisip fin. Aceste plaje se află pe Golful Persic având apa caldă și albastră și transformând zona într-o adevărată destinație tropicală. Deși multe plaje sunt private și asociate cu hoteluri guvernul a asigurat că oferă un număr mare de plaje publice. Cele mai multe plaje din Dubai nu sunt formate în mod natural, deci sunt plate și largi cu nisip alb moale.

JBR Open Beach este cea mai mare plajă din Dubai, dar și cea mai bună. Jumeirah Beach Residence Open Beach extinde întreaga lungime a zonei JBR. Deși unele bucăți de plajă sunt destinate pentru hoteluri, cele mai multe sunt deschise publicului larg. Există facilități complete la fiecare câteva sute de metri și locuri pentru a cumpăra mâncare și gustări. Nisipul este alb pufos și moale, iar apa este caldă și de o culoare frumoasă albastru-verde. Există salvamari la datorie, iar zonele de înot sunt înăbușite cu geamanduri.

Plaja Umm Suqeim este locul ideal dacă doriți acele poze perfecte pentru Instagram în care să surprindeți și  hotelul de lux din Burj al Arab.  Aceasta este o altă plajă largă și lată, de-a lungul coastei, chiar acolo unde se află Burjul (este pe propria mică peninsulă care iese în mare). Zona este doar o plajă cu puține servicii, cu excepția stațiilor de salvare și a facilităților de bază (toalete și dușuri). Există câteva zone de gazon verde, unele zone de picnic acoperite și locuri de joacă.

Kite Beach este o secțiune din plaja Umm Suqeim, aproape de capătul nordic. Este o plajă largă și plată și aici puteți merge pentru a închiria un caiac și paddleboard. Plaja expusă este vântoasă și populară pentru cei care se joacă cu zmee. Nisipul este un pic mai dur decât pe alte plaje și cu multe cochilii. Există un parc de skate și multe tarabe de înghețată.

Al Mamzar este o mare plajă destinată familiei. Zona parcului public are patru zone de plajă, toate dotate cu salvatori. Există o zonă de picnic, un loc de joacă pentru copii și două piscine mari – toate sunt libere și deschise publicului. Parcul este aglomerat în zilele de vineri (weekend-urile în Dubai sunt vineri și sâmbătă). Facilitățile includ dușuri, băi și vestiare. Puteți chiar să închiriați corturi de plajă mici, cu aer condiționat, cu grătare și să vă petreceți o zi în ele. O altă zonă de plajă numită Al Mamzar Open Beach oferă o experiență naturală pe plajă, cu mai puțini oameni. Al Mamzar este aproape de zona Deira, un loc minunat pentru vizitarea obiectivelor turistice, deoarece este inima originala a Dubaiului.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici