Norvegia este o ţară din nordul Europei, ce cuprinde partea de vest a Peninsule Scandinave, arhipelagul Svalbard şi insula Jan Mayen. O ţară deosebită care s-a format prin fuziunea a mai multe mici regate. I se mai spune şi Regatul Norvegiei, acesta existând permanent din anul 872.

Interesant despre Norvegia este faptul că din cauza latitudinii ridicate, există foarte mari variaţii ale luminii soarelui. De la sfârşitul lunii mai până la cel al lunii iulie soarele nu coboară sub linia de orizont în zonele care se situează la nord. Restul ţării abundă în 20 de ore de lumină.

Vrei să vizitezi Norvegia anul următor? Nu uita să îţi planifici vacanţa din timp, iar până atunci poţi vedea câteva obiective turistice interesante din această ţară.

Atracţii turistice de vizitat în Norvegia
Atracţii turistice de vizitat în Norvegia

Muzeul Corabiei Vikingilor

În acest muzeu poţi să vezi corabiile pe care le foloseau vikingii pentru navigare. Cea mai reprezentativă corabie este corabia Oseberg care a fost descoperită într-o imensă criptă de lângă satul cu acelaşi nume. Tot în acest muzeu mai poţi vedea şi ce haine purtau vikingii sau ce obiecte de gospodările foloseau.

Geirangerfjord

Fiordurile sunt cele mai frumoase şi faimoase atracţii din Norvegia. Acesta este cel mai frumos fiord care se află în sud-vestul ţării şi este întins pe o distanţă de 15 km. De aici se văd apele albastre şi stâncile impunătoare.

Atracţii turistice de vizitat în Norvegia
Atracţii turistice de vizitat în Norvegia

Roros

De aici se extrăgea cupru cu mulţi ani în urmă, din secolul XVII timp de 300 de ani. Oraşul este construit în majoritate din case de lemn care au un aspect medieval autentic, a fost fondat în anul 1646 de câtre cei care munceau la o anumită asociaţie minieră.

Voringfossen

Cea mai cunoscută cascadă din Norvegia este cascada Voringfossen. Aceasta se află într-o vale îngustă dintre Bergen şi Oslo, în Mabodelen. Interesant este faptul că turiştii care urcă o scară de 1500 de trepte pot găsi pe vârful de 1880 de metrii un hotel.

Catedrala Nidaros

În anul 1066 această capitală a fost construită de către vikingi în onoarea bravei căpetenii Olav. Această capitală se află în Trondheim şi la un moment dat a devenit cea mai importantă biserică din această ţară.

Atracţii turistice de vizitat în Norvegia
Atracţii turistice de vizitat în Norvegia

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici