Această insulă mică are o istorie mare. Promovată de imperii de-a lungul secolelor, poziția de invidiat a Ciprului a făcut-o să fie atât de căutată în zilele noastre. Pentru călătorii interesați de mai mult nisip și soare, Cipru este alegerea perfecta unde cu siguranță nu vă veți plictisi pentru că are situri arheologice, biserici bizantine, mănăstiri și muzee. De asemenea, este un loc minunat pentru drumeții, cu o bogată floră și faună unică.

 

Ancient Kourion. Situat romantic, de-a lungul unei stânci de coastă, cu vedere panoramică a văii și a Mediteranei de mai jos, este un loc magic. Întregul sit este vast, dar cea mai faimoasă secțiune este teatrul și Casa Eustoliosului, care deține un miez de mozaicuri bine conservate. Pentru cei care au mai mult timp, zona bisercilor bizantine este minunat de pitorească, cu coloane rupte și resturi de podea de mozaic.

Castelul St Hilarion. Una dintre cele mai frumoase ruine ale castelului mediteranean, Sf. Ilarion este un bastion bătrân al cruciadelor – casa multor legende și mituri locale. Pentru cei care se urcă spre vârf priveliștea va fi una minunată, așa că dacă aveți timp nu ratați acest obiectiv.

Larnaca este de departe cea mai relaxată stațiune pentru turiști. Se pot găsi toate facilitățile pentru divertisment pe bază de soare și nisip, dar vechiul cartier turcesc (denumit Skala) și Agios Lazaros (Biserica Sf. Lazăr) conferă orașului o aură istorică interesantă. În vest lacul de sare este plin de turme de flamingos roz în timpul primăverii.

Peninsula Karpas. Cea mai frumoasă regiune din Cipru este Peninsula Karpas care se întinde de-a lungul unei plaje parcă de aur sprijinită de dealuri aspre. Este zona cea mai puțin călcată a Ciprului, cu drumeții sublime, sate ciudate și locuri abundente în istorie. Acesta este locul unde trebuie să vă îndreptați dacă doriți să experimentați viața veche a insulei nedescoperite și nedezvoltate. Aventurați-vă într-o mașină (zona nu are practic nici un transport public) și vizitați mozaicurile din Agia Triada, în satul Sipahi, înainte de a merge mai departe spre nord-vest spre satul Dipkarpaz.

Ancient Salamis. Acest imens sit arheologic găzduiește o mulțime de ruine de marmură și este punct de top istoric al insulei.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici