Belgia este o ţară în care trebuie să ajungi măcar într-un city break. Un loc plin de istorie, cultură, artă, dar şi folclor. În Belgia au fost numeroşi artişti precum sculptori şi pictori care au realizat opere care şi în ziua de astăzi sunt celebre.

Pentru cei care plănuiesc un city break în această ţară trebuie să ştie că zborul durează în jur de 3 ore iar preţul unui bilet de avion dus-întors pe perioada verii este aproximativ 150 euro. Pentru că ne-am gândit că poate îţi este greu să alegi locul unde să mergi în Belgia în city break, îţi prezentăm cele mai frumoase oraşe din această ţară, care merită vizitate.

Bruxelles

În primul rând vom vorbi despre Bruxelles, capitala Belgiei. Un oraş preferat de milioane de turişti care îl vizitează anual. Aici poţi să vizitezi locuri precum Muzeele Regale, Atomium, Grand Place sau Mannequin Pin.

Belgia - locuri de văzut într-un city break
Belgia – locuri de văzut într-un city break

Bruges

În nord-vestul Belgiei vei găsi oraşul Bruges, un oraş unde poţi ajunge pentru a face cumpărături dar şi pentru a degusta bunătăţile din restaurante. Pentru acest lucru trebuie să mergi în piaţa centrală unde găseşti foarte magazine şi restaurante.

Bouillon

Putem spune că Bouillon este un oraş în centrul naturii pentru că aici se îmbină viaţa de oraş cu muntele. Acest oraş se află în apropierea graniţei cu Franţa. Aici poţi să vizitezi Muzeul Ducal sau Castelul Bouillon.

Durbuy

În estul Belgiei se află oraşul Durbuy, un oraş cu grădini extraordinare şi cu străzi pietruite care te duce cu gândul la poveştile din copilărie. Aici găseşti de vizitat parcul Topiary sau Durbuy Kayaks.

Belgia - locuri de văzut într-un city break
Belgia – locuri de văzut într-un city break

Dinant

Un oraş foarte mic din Belgia, dar care merită vizitat. Aici vei rămâne fascinat de casele colorate şi de peisajul de vis înconjurat de stânci. Dacă ajungi în acest oraş trebuie să vizitezi o clădire medievală, Cetatea Dinant.

Antwerp

Un oraş portuar perfect pentru un city break, situat pe malul râului Scheldt este chiar Antwerp. Aucu se găsesc multe obiective turistice precum Catedrala Fecioarei Maria, Biserica Sfântului Paur sau Grote Markt. Nu ezita să ajungi în centrul oraşului unde vei vedea fabrica de carne sau fabrici de bere.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici