Iată ce îți recomandăm să faci în Buenos Aires !

Mănâncă friptura, bea Malbec

În Argentina, carnea de vită și organizarea unui grătar (cunoscut sub numele de „asado”) reprezintă o mare parte din cultura locală, așă că vei mânca cu siguranță ceva delicios.

Bucurați-vă de o parte din carnea de înaltă calitate și răsfățați-vă puțin din vinul roșu local.

Unele dintre cele mai importante restaurante specializate în pregătirea fripturii din oraș includ Don Julio și La Cabrera, dar dacă sunteți mai pretențioși, există Cabana Las Lilas, tot mai populară în ultima perioadă.

Studiați puțin un mic vocabular argentinian, înainte de a pleca și amintiți-vă cele mai importante expresii locale: „bife de lomo” pentru bomboane și „ojo de bife” pentru ribeye. Apoi, selectați o sticlă vin de roșu de oriunde din Mendoza – sunt foarte accesibile!

Milonga este acel loc în care oamenii merg să danseze tango, iar în jurul orașului există multe localuri autentice care funcționează în funcție de ziua săptămânii. Buenos Aires este locul de naştere al tangoului, deci este locul perfect pentru a învaţa … sau doar să urmăriţi profesioniştii. Există o milongă de duminică noaptea, în Plaza San Dormo din San Telmo, unde puteți vedea oameni care dansează pe stradă. La Salón Canning, preţul de intrare este ieftin și este o locaţie minunată pentru milonga tradițională, şi oferă, de asemenea, cursuri și spectacole. La Glorieta este o milonga organizată în aer liber, în Belgrano, în care intrarea este gratuită la sfârşit de săptămână, dar donațiile sunt extrem de apreciate.

Trebuie neapărat să beți o cafea la Café Tortoni. Deși este puțin mai scumpă decât cafeaua medie din Buenos Aires, merită investiția. În contul prețului unei cafele, puteți petrece timp în această mare clădire istorică, situată pe Avenida de Mayo. Încă fermecător cu toți turiștii, Café Tortoni s-a deschis în anul 1858 și este un loc minunat pentru a lua o gustare. Locaţia este renumită pentru cafeaua cu lapte și medialuna (croissant-ul local) sau pentru submarin  (lapte cald și ciocolată pentru scufundare). Un cunoscut loc de petrecere a timpului liber al marelui dansator de tango Carlos Gardel, această cafenea – Porteño – a fost un loc de întâlnire pentru oamenii de știință și artiști celebri.

 O bere rece în Plaza Serrano?

Vorbind despre Plaza Serrano, care este un loc preferat al turiștilor din Palermo Soho pentru o băutură în aer liber, aici sunt amplasate multe cafenele și baruri, cu mese și scaune care se varsă în stradă, în fiecare seară. Luați un litru de Quilmes rece și priviți soarele așezat pe unul dintre cele mai interesante cartiere ale orașului. Este locul potrivit, dacă sunteți în dispoziţia de a încerca berea tradițională după care puteți face câţiva paşi de pe plajă pentru a găsi Temple Bar și Antares, cu infinit mai multe selecții din diverse sortimente.

Mănâncă . Aceste mici bunătățuri vin în forme nesfârșite și sunt vândute pretutindeni, de la magazinul de la colţul străzii, la stațiile de autobuz sau metrou  şi până la brutării sau restaurantele consacrate. Coaja exterioară a aluatului poate fi coaptă sau prăjită, iar interiorul poate conține orice, de la carnea de vită tocată, până la pui tăiat, la șuncă și brânză, la ceapă sau ciuperci. Unele dintre cele mai bune locuri pentru a le încerca este  Güerrin lângă Obelisco, este un loc minunat, dar se poate plăti doar în numerar, în timp ce „Serapia” este o tejghea în perete, în Palermo, care servește empanadas cu multe sosuri picante. Locaţia este renumită pentru tipul de servire drive in.