Dubaiul atrage tot mai mulți turiști dornici să vadă luxul si opulența în care alții trăiesc însă trebuie să știți că odată ajunși aici aveți o grămadă de lucruri interesante de vizitat. Din fericire, majoritatea atracțiilor turistice și lucrurile populare de făcut în Emiratele Arabe Unite sunt poziționate la doar o scurtă excursie de Dubai așa că din acest punct puteți pleca pentru a obține distracții de o zi. Toată lumea ar trebui să facă o excursie în deșert în dunele sălbatice chiar și dacă este pentru a vedea contrastul surprinzător dintre înălțimile metropolelor și nisipurile deșertului. Pentru turiștii care doresc să rămână în oraș, Abu Dhabi este o atracție turistică ideală pentru arhitectura orbitoare albă a Moscheii Sheikh Zayed.

 

Ami Dhabi Grand Mosque Sheikh Zayed este una dintre principalele repere din EAU și un triumf al arhitecturii contemporane care a fuzionat cu designul și arta tradițională arabe. La 132 kilometri de Dubai, moscheea cuprinde 82 de cupole, cel mai mare covor persan din lume (creat de 1200 de țesători de covoare) și șapte candelabre de cristal absolut ginormale (cea mai mare cu o greutate de 12 tone). Efectul general este unul de opulență uluitoare și măiestrie superbă.

Deplasarea în deșert pentru o zi este o necesitate în orice listă de călătorii în Dubai. Există o mulțime de oportunități pentru safari și excursii în interiorul deșertului sălbatic din EAU pentru cei care caută un gust de aventură. Camel trekking este opțiunea de transport mai tradițională, cu mai multe oportunități de a experimenta pur și simplu frumusețea liniștită a acestui peisaj dur, dar safari 4WD vă poate duce mai departe de oraș.

Peninsula Oman Musandam, situată la aproximativ 194 de kilometri de Dubai, este un antidot perfect pentru luminile opulente ale Dubaiului. Această regiune este incredibil de pitorească, cu coastele sale înalte care se prăbușesc abrupt în marea Golfului Arabic. Cel mai bun mod de a experimenta peisajul aici este printr-o croazieră din orașul Omani Khasab. Există o posibilitate de a vedea delfini de-a lungul drumului și multe croaziere se opresc la Insula Telegraph, care a fost odată utilizată ca o stație de telegraf de către britanici pentru linia de cablu din Londra până la Karachi. Intrările în această zonă sunt deosebit de spectaculoase, iar cei interesați de istorie pot vedea încă ruinele stației în care trăiau și lucrau operatorii de telegraf.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici