Cappadocia este o regiune încântătoare de peisaje vulcanice care se pare ca au fost modelate de elfii rautaciosi. Oamenii s-au stabilit în această zonă încă din epoca bronzului și și-au lăsat amprenta asupra acestui peisaj ciudat și nebunesc. Atracțiile turistice sunt satele sculptate în dealuri, biserici din perioada bizantină cu fresce interesante și orașe subterane labirint unde creștinii timpurii s-au ascuns în trecut de invadatori.

Göreme Open-Air Museum. Chiar în afara satului Göreme este situl protejat de UNESCO al Muzeului în aer liber Göreme, un grup de mănăstiri și biserici tăiate în stâncă și celule de călugări care dețin fresce fabuloase. Complexul datează din secolele X-XII când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Există mai multe biserici și capele în interiorul complexului, dar cele mai importante sunt Elmalı Kilise (Biserica Apple), cu fresca ascensiunii; Azize Barbara Șapeli (Capela Sf. Barbara), cu decorul interior roșu-ocru; Yılanlı Kilise (Biserica de șarpe), cu picturile de perete ale Sfântului Gheorghe și fresca interesantă a hermafroditului ermetic St. Onuphrius. Muzeul este unul dintre cele mai importante atracții ale Turciei și este cea mai faimoasă atracție turistică din Cappadocia.

Göreme. Incredibil de drăguț și perfect fotogenic, Göreme a fost votat unul dintre cele mai frumoase sate din lume de câteva reviste de călătorie pentru un motiv bun: satul este pe jumătate îngropat în deal, fațadele casei de piatră ascunzând un labirint de camere. Pentru majoritatea vizitatorilor, turneele cu baloane cu aer cald sunt principala activitate aici. Baloanele se iau în fiecare dimineață.

Orașul subteran Kaymaklı. Orașele subterane din Cappadocia au început să fie scoase din pământ în epoca heteților din epoca bronzului, dar sunt cele mai renumite pentru istoria lor bizantină timpurie (secolele 6 și 7) când creștinii din regiune au călătorit subteran pentru perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și de invadatorii persani. Orașul Kaymaklı este cel mai mare exemplu al Cappadociei, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri care se întind pe opt niveluri. Patru dintre aceste nivele pot fi explorate de vizitatori. Deplasarea subterană în rețeaua tunelurilor este o experiență fascinantă, dar cei cu claustrofobie ar trebui să fie conștienți de faptul că unele dintre tuneluri sunt extrem de înguste.

Muzeul în aer liber din Zelve. Cu stâncile sale abrupte și cu peșteri, pelerinajul prin Muzeul în aer liber Zelve este o experiență minunată în Cappadocia veche. Așezarea și-a început viața ca mănăstire în secolul al IX-lea și până în secolul al XX-lea a fost un sat înfloritor. Datorită eroziunii și a pericolelor legate de pietre, satul a trebuit să fie abandonat în 1952. Acum întreaga vale este un muzeu.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici