Grecia este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și istoria fascinantă. Siturile arheologice antice, nenumăratele insule, plajele cu nisip și clima mediteraneană, fac din Grecia una dintre principalele destinații turistice ale Europei. În afară de capitala Atena, Grecia are o mulțime de stațiuni încântătoare precum :Santorini, Mykonos, Rhodos, Corfu sau Creta. Vouă care vă place mai mult ?

1.      Zakynthos este o mica insula la Marea Ionică, însă în ultimii ani a câștigat teren în topul preferințelor românilor.  Cea mai populară plajă este Shipwreck sau Navagio  care practic este un golf în care se află nava Panagiotis care a neufragiat în 1980 aici în timp ce făcea contrabandă cu țigări. Ce atrage tot mai mulți turiști aici este nisipul alb si culoarea incredibilă a mării. Totusi insula oferă multe posiilități! Puteți vizita : Pesterile albastre, Crama Callinico,  Askos Stone Park ,Insula Broaștei Țestoase sau Parcul National Marin Zakynthos

  1. Cu priveliștea cea mai dramatică din toate insulele grecești, Santorini este cea mai cunoscută stațiune pentru orașele Fira și Oia, care se află pe coasta de vest, cu vedere la caldera adâncă și albastră. Realizată din clădiri cubice albe și cicladice, multe dintre ele au fost transformate în hoteluri de tip boutique cu piscine infinite,astfel că Fira și Oia sunt considerate destinații romantice și populare pentru nunți și luna de miere. Lucrurile care trebuie făcute aici includ plajă și înot pe plajele cu nisip vulcanic negru de pe coasta de sud și de est, dar și vizitarea sitului arheologic Akrotiri, o așezare minoică antică îngropată sub lavă în urmă cu 3.600 de ani. Insula are un aeroport și este deservită de feriboturi și catamarane din portul Atenei, Piraeus.

  1. Mykonos este insula cea cea mai plină de farmec din Grecia. Activitățile de seară se desfășoară în orașul Mykonos, faimos pentru hoteluri de tip boutique șic, restaurante clasice specializate în fructe de mare și locații de muzică live. Așadar dacă sunteți o fire petrecăreață Mykonos este alegerea perfecta. Alte atracții includ biserica Paraportiani și numeroase plaje nisipoase de-a lungul coastei de sud a insulei. Insula este deosebit de populară datorită celebrităților internaționale care își petrec aici vacanțele, așa că dacă alegeți să vă petreceți aici vacanța vă puteți întâlni oricând cu idolul vostru.

  1. Pe continentul grecesc, Delphi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Construit pe pantele inferioare ale Muntelui Parnassus, cu vedere spre râu, situl era sacru pentru vechii antici care veniseră aici pentru pelerinaje și pentru a se închina lui Apollo și pentru a cere sfaturi de la Oracle . Locul este alcătuit din ruinele numeroaselor temple, un teatru și un stadion, care datează din secolul al VIII-lea î.H. și secolul al II-lea d.Hr.

  1. Meteora Manastiri. Unul dintre cele mai neobișnuite lucruri de văzut în Grecia este Câmpia Tesaliei, unde stâncile sunt acoperite de mănăstirile vechi de secole ale Meteoriei. Aflate pe lista patrimoniului mondial UNESCO, șase dintre mănăstiri sunt deschise publicului. Pentru a ajunge aici trebuie să urcați mai multe scări, iar înăuntru veți găsi icoane religioase, fresce bizantine și tămâie arzătoare. Orarul de funcționare variază, iar pentru a vedea toate cele șase mănăstiri, trebuie să petreceți cel puțin o zi în zonă. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka.

  1. Situat la Marea Egee, aproape de Turcia, Rhodes este una dintre destinațiile turistice de top din Grecia. Pe lângă plaja minunată și liniștită  orașul surprinde prin străzile pietruite și liniștite de pe coasta Lindos și Marmaris. Rhodos este deservit de un aeroport, precum și feriboturi regulate de la portul din Atena, Piraeus.

  1. Orașul Corfu. Pe Marea Ionică, în largul coastei de vest a Greciei continentale, Corfu este una dintre cele mai vizitate destinații insulare ale țării. Capitala este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită arhitecturii italiene elegante – a fost condusă de venețieni timp de mai multe secole. Explorați străzile sale pietonale și romantice numai pentru a descoperi două cetăți din secolul al XVI-lea, precum și arțadele Liston, aliniate de cafenelele de modă veche. Orașul Corfu este o bază populară pentru iahturile celor care navighează cu barcile. astfel, puteți participa la excursii de o zi la Saranda și Butrint în apropiere de Albania.

  1. Cu vedere spre Marea Egee în nordul Greciei, Thessalonik este cel de-al doilea oraș ca mărime din țară după Atena. Fondat în 316 î.Hr., datorită poziției sale apropiate atât de Bulgaria, cât și de Turcia, principalele sale atracții turistice sunt bisericile bizantine enumerate de UNESCO, dar există și numeroase monumente romane. Agia Triada este cea mai bine organizată și una dintre cele mai frumoase plajein apropiere de Thessalonik fiind este situata la doar 20 de kilometri de centrul orașului.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici