Andaluzia este un ținut în care pasiunea, poezia și drama se ciocnesc. Făgăduințele fără frică, festivalurile fabuloase și flamenco-ul care simulează voia bună caacterizează această regiune emblematică. Dacă vă hotărâți să veniți aici în vacanță plimbați-vă pe străzile încântătoare și pietruite admirând curți pline cu portocali aromatici. Andaluzia este un loc de contraste: munți înzăpeziți, văi fluorescente verzi și chei sălbatice. Din catedrala glorioasă din Sevilla până la magnificul palat Alhambra din Granada și Marea Moschee din Córdoba, Andaluzia are unele dintre cele mai palpitante monumente din lume

Romantic, orbitor și sensual, așa este Sevilla – orașul andaluzist. Festivalurile religioase colorate și faimosul dans flamenco sunt înrădăcinate în cultura sa distinctivă. Vizitatorii sunt încântați de ambianța tradițională a orașului. Străzile pietruite sunt pline de o arhitectură minunată. Noaptea, centrul istoric este iluminat de lămpile stradale de modă veche, ceea ce îi conferă o ambianță deosebită. Cel mai important monument din Sevilla este catedrala, care a fost transformată din Marea Moschee și este cea mai mare biserică gotică din creștinătate. O altă relicvă arhitecturală maurică este Alcazar înconjurat de grădini generoase, completate cu fântâni care curg și pomi fructiferi dulci. O altă priveliște care trebuie văzută este Barrio Santa Cruz cu aleile sale înăbușitoare și curțile pitorești. Acest cartier medieval era vechiul cartier evreiesc și este acum cea mai fermecătoare zonă turistică din Sevilla. Într-o după-amiază însorită sau seara, vizitați Parque de María Luisa și relaxați-vă la Plaza de España sau bucurați-vă de o plimbare cu barca prin canalul parcului.

Când maurii au sosit din deșerturile din Africa de Nord în secolul al XIII-lea, au fost impresionați de peisajul luxuriant al orașului Granada. La poalele Munților Sierra Nevada, apa abundentă din Río Darro a asigurat vegetație bogată și agricultură. Maurii au construit aici fortăreața remarcabilă a Alhambrei de pe vârful dealului, iar fântânile erau așezate pe tot terenul ca un simbol al bogăției. O capodoperă a designului islamic, Alhambra este strălucitoare, cu amenajări superbe și grădini de trandafiri.

În secolul al X-lea, Córdoba era capitala Califatului din Córdoba, împărăția maurică care guvernea o mare parte din Peninsula Iberică. Córdoba era cel mai important oraș din Europa. Orașul a fost un centru de civilizație în care marii savanți Maimonides (un filosof evreu) și Averroes (un filozof musulman) și-au împărtășit ideile și un loc în care oamenii din cele trei religii, creștinismul, islamul și iudaismul trăiau în armonie.

Judería (vechiul cartier evreiesc) este un cartier deosebit de atmosferic, cu străzi pietonale înguste, curți liniștite și case încărcate cu flori. Acest cartier este renumit pentru terasele sale minunate. În luna mai, întregul oraș din Córdoba revine la viață pentru Concurso de Patios, un festival plin de viață, cu o competiție pentru a desemna cea mai frumoasă terasă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici