Există zeci de moduri în care poți greși neintenționat în Japonia, de la unghiul în care te pleci, la felul în care îți umpli paharul de băut.

Iată 12 greșeli comune pe care le fac cei care merg în Japonia:

  • Nu înveți expresiile de bază din japoneză

Mulți oameni au spus că engleza este suficientă pentru a te descurca în Japonia, în timp ce alții au susținut că învățarea unor expresii japoneze de bază este esențială.

Chiar dacă majoritatea studenților japonezi studiază limba engleză timp de 6+ ani, foarte puțini vorbesc limba cu ușurință. Persoanele în vârstă nu cunosc limba engleză, chiar dacă lucrează în orașe turistice precum Tokyo.

  • Nu ai bani cash

Pentru o țară cunoscută pentru tehnologia avansată, există un număr surprinzător de locuri care funcționează doar cu bani în numerar. Este foarte important să ai în portofel o mulțime de yeni în orice moment. Din fericire, Japonia este una dintre puținele țări în care te simți confortabil să ai cu tine sume mari de bani.

  • Nu porți șosete

Curatenia este o valoare culturală în Japonia. Și nu este vorba numai de a purta măști chirurgicale în public. Există multe locuri în Japonia, unde veți fi rugat să vă scoateți pantofii înainte de a intra. Deși unele locuri, cum ar fi temple cu trafic mare, vor avea papuci pentru vizitatori, multe restaurante tradiționale nu au.

20 Photos to Inspire You to Visit Kyoto Japan #japantravelpictures

  • Oferi bacșiș

În Japonia, nu numai că este greșit să lași bacșiș, ci este și nepoliticos. Dacă lăsați bani la masă la un restaurant, chelnerul va alerga să ți-l înapoieze, ceea ce este incomod pentru toată lumea.

Singura dată când puteți lăsa bacșiș în Japonia este dacă mergeți într-un ryokan (han japonez tradițional). În acest caz, este bine să lăsați la plecare o mică sumă într-un plic.

Golden Pavillion of Kinkakuji, Kyoto, Japan | Patrick Hübscher on 500px 金閣寺

  • Mănânci pe stradă sau în autobuz

Dacă nu v-ați dat seama până acum, mâncarea joacă un rol important în cultura și eticheta japoneză. Odată cu numărul de vânzători de produse alimentare din Japonia, este posibil să fiți surprinși că nimeni nu se plimbă în timp ce mănâncă un okonomiyaki. Asta pentru că este considerat nepoliticos să mergi și să mănânci.

Și consumul de alimente sau băuturi în transportul public este o greșeală gravă. Singurul moment în care puteți mânca sau bea în timp ce călătoriți este atunci când sunteți pe Shinkansen (tren). De fapt, va exista chiar și un serviciu de cărucioare care oferă cutii frumoase de bento și băuturi reci.

Tokio, Japan

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici