De cele mai multe ori când ne gândim la vacanţă ne gândim la un loc frumos unde vrem să scăpăm de griji, să ne distrăm şi să ne relaxăm. Dar înainte de a avea parte de ceea ce ne dorim, trebuie să ne pregătim aşa cum trebuie pentru vacanţă. De la alegerea destinaţiei până la realizarea bagajului, totul trebuie planificat aşa cum trebuie pentru a nu avea surprize neplăcute.

De cele mai multe ori ne trezim în faţa dulapului şi nu ştim ce anume să punem în bagaj. Ce haine să ne luăm şi câte sau dacă are rost să ne luăm cu noi din lucrurile noastre preferate. Pentru a putea să îţi iei exact lucrurile de care ai nevoie, iată ce lucruri nu trebuie să le iei cu tine în bagaj, pentru că nu îţi vor fi de folos:

Trusa de cosmetice

Oricărei femei îi place să fie frumoasă în orice context, mai ales atunci când merge în vacanţă şi face foarte multe poze. Însă nu trebuie să îşi ia de acasă toată trusa cu cosmetice. Este în regulă să îşi ia câteva lucruri esenţiale precum un fond de ten sau un rimel. Totodată vor putea constata că nu vor avea timp suficient pentru a se machia, mai ales dacă vacanţa este scurtă.

Pantofi incomozi şi haine voluminoase

Chiar dacă mergi la munte sau la mare, nu îţi lua cu tine pantofi incomozi care îţi îngreunează mersul şi nici haine voluminoase precum rochii lungi şi paltoane grele. Orientează-te după vreme şi ia-ţi eventual o pereche de teneşi sau ghete şi o geacă pe care să o poţi transporta.

Obiecte inutile

Umbrelă, foarfecă sau fier de calcat sunt câteva dintre obiectele pe care nu trebuie să le iei cu tine într-o vacanţă. Nu are rost să îţi încarci bajagul cu obiecte grele şi inutile.

Ce NU trebuie sa iei cu tine in bagajul de vacanta
Ce NU trebuie să iei cu tine în bagajul de vacanţă

Trollere şi genţi masive

Dacă nu îţi vei umple bagajul cu lucruri inutile, nici nu vei avea nevoie de o geantă mare. Dar poţi face şi invers: pregăteşte-ţi o geantă mică şi orientează-te după aceasta la restul lucrurilor cu care o vei umple.

De mâncare şi de băut în cantităţi mari

Chiar dacă porneşti la un drum lung, nu trebuie să îţi iei după tine foarte multă mâncare şi de băut. Ia-ţi strictul necesar şi pe drum te poţi opri să îţi iei ce mai ai nevoie.

Sfat: împachetarea contează foarte mult. Pune întâi în bagaj pantofii într-un mod cât mai economic, apoi hainele împachetate cât mai compact şi apoi la sfârşit obiectele mai mici. Acest lucru este valabil ş la întoarcere.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici