Ambiaţa cosmopolită a Dubaiului, restaurantele de clasă mondială și multitudinea de oportunități de cumpărături ar putea să vă țină ocupat în oraș timp de o săptămână, dar chiar și înalții zgărie nori au nevoie de o pauză, din când în când.

Din fericire, majoritatea atracțiilor turistice ce nu trebuie ratate și lucrurile populare de făcut în Emiratele Arabe Unite sunt la doar o scurtă excursie distanţă, astfel încât puteți alege dintr-o mulțime de opțiuni de distracție pentru excursii de o zi din Dubai. Toată lumea ar trebui să facă o excursie în deșert în dunele sălbatice, chiar dacă este doar pentru contrastul surprinzător dintre înălțimile metropolelor și nisipurile deșertului. Pentru turiștii care doresc să rămână în oraș, Abu Dhabi este o atracție turistică pentru arhitectura orbitoră a mâncării Sheikh Zayed, în timp ce vizitarea orașul Al Ain este excursie demnă pentru amatorii de cultură, datorită pachetului său de muzee.

Deplasarea în deșert pentru o zi este un must-do în orice listă de călătorii în Dubai. Există o mulțime de oportunități pentru safari și excursii în interiorul deșertului sălbatic din Emiratele Arabe Unite pentru cei care caută un strop de aventură. Călătoria cu cămila este opțiunea de transport mai tradițională, cu mai multe oportunități de a experimenta pur și simplu frumusețea liniștită a acestui peisaj dur, dar safari 4WD, cu maşini de teren tracţiune 4 X, vă poate duce mai departe de oraș și vă permite să exploraţi o zonă mai largă.

Cele mai multe excursii din Dubai includ vizitarea și condusul prin dune uriașe, nu departe de oraș, o activitate plină de adrenalină. Dune bashing este, practic, o experienta cu roller coaster într-o maşină şi este incitantă atunci cand accelerati pe planul înclinat al unui val urias de nisip. Pentru călătorii cu sete de aventură, există mai multe opțiuni de căutarea în nisip, cu mulți operatori de safari care oferă acum sandboarding – navigarea pe nisip  și ciclismul pe dunele deşertului.

Peninsula Musandam din Peninsula Oman, la aproximativ 194 de kilometri de Dubai, este un antidot perfect pașnic pentru luminile orbitoare ale Dubaiului.  Această regiune zimțată este incredibil de pitorească, cu coastele sale înalte, montane, care se prăbușesc abrupt în marea Golfului Arabic. Datorită similitudinii sale cu fiordurile din Norvegia, adesea porecliți Fiordurile Arabe, acești munți sunt sculptați de mișcări tectonice și nu de mișcarea ghețarilor. Cel mai bun mod de a explora peisajul de aici este printr-o croazieră luată din orașul Omani Khasab. Intrările în această zonă sunt deosebit de spectaculoase, iar cei interesați de istorie pot vedea încă ruinele stației foarte singuratice în care trăiau și lucrau operatorii de telegraf.