Egipt se află în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii, o ţară arabă cu un istoric fascinant mai ales pentru cei pasionaţi de istorie. În Egiptul Antic exista o cultură spirituală extraordinară unde puteai vedea piramide, temple şi obeliscuri ridicate de faimoşii faraoni. Primul regat a fost înfiinţat în anul 3200 î.Hr. de către regele Menes.

Arta egipteană a fost atunci, dar este şi în prezent o frumuseţe enigmatică pe care multă lume o admiră. Vrei şi tu să vizitezi Egiptul? Atunci trebuie să ştii care sunt locurile cele mai frumoase pe care le poţi vizita în această ţară.

1. Cairo

Frumoasa capitală a Egiptului reprezintă şi centrul cultural al lumii arabe. O metropolă care are peste 500 de moschei şi aici poţi vizita Muzeul Egiptean şi Citadela din Cairo.

2. Giza

O locaţie foarte interesantă plină de istoria şi cultura Egiptului Antic. În acest loc poţi să vizitezi Piramida lui Keops, Marea Piramidă de la Giza, Piramida lui Kefren sau Piramida lui Dahshour.

Ce poţi vizita în Egipt - 7 locuri inedite
Ce poţi vizita în Egipt – 7 locuri inedite

3. Luxor

Aici se află cele mai importante descoperiri arheologice de-a lungul timpului. La Luxor se află morminte egiptene, dar şi multe temple precum Templul din Luxor, Templul lui Karnak sau Templului lui Ramses III.

4. Dahab

Este una dintre cele mai bune destinaţii pentru scufundări. În Dahab poţi să faci scuba diving, windsurfing, snorkeling, dar şi multe alte sporturi de apă.

5. Sharm El Sheikh

O staţiune foarte populară, dar şi un oraş port în care se pot face scufundări. Totodată aici poţi vedea cum se îmbină marea cu deşertul şi poţi să faci şi alte activităţi precum călărit sau safari în desert.

Ce poţi vizita în Egipt - 7 locuri inedite
Ce poţi vizita în Egipt – 7 locuri inedite

6. El Gouna

Un oraş interesant unde poţi găsi locuri de cazare, dar şi numeroase restaurante. Şi aici poţi găsi mulţi turişti care vin pentru diferite activităţi de recreere cum ar fi şi cele acvatice.

7. Hurghada

Un fost sat pescăresc care a reuşit de-a lungul timpului să evolueze într-un centru turistic egiptean. Aici poţi vedea peşti exotici de o frumuseţe rară care sunt ascunsi sub barierele de corali. Peisajul este unul autentic egiptean.