Malmö, al treilea oraș ca mărime din Suedia, este un portal multicultural pentru Europa. Într-adevăr, o scurtă călătorie cu mașina prin oraș vă va duce la podul iconic Oresund, care leagă Suedia de Danemarca. Apropierea orașului de continent se reflectă în populația sa foarte diversă, dar și în numeroasele restaurante etnice împrăștiate în jurul orașului – în special în jurul Möllevångstorget, o piață publică în cartierul Möllevången. O așezare a existat acolo unde Malmö se află încă din secolul al XIII-lea și, în ciuda faptului că oferă un exterior modern lumii, este un oraș plin de istorie.

 

Podul Oresund se află la 15 minute de mers cu mașina de centrul orașului Malmö. Celebru în întreaga lume de la deschiderea din 1999, podul este o atracție turistică pentru toți cei care vizitează acest oraș mai ales pentru că acesta leagă Suedia de Danemarca și, la rândul ei, de întregul continent european. Podul are mai multe rute de transport – un drum, o cale ferată și un tunel. Amploarea inițială este de aproximativ opt kilometri lungime până la insula artificială Peberholm.

Turning Torso. La aproximativ 2,7 kilometri de gara centrală din Malmö și ușor accesibil cu autobuzul sau cu mașina este cea mai importantă clădire din sudul Suediei. Turnul de strunjire remarcabil are o înălțime de 190 de metri și conține spații rezidențiale, birouri și locuri pentru conferințe. Zgârie-noriul se bazează pe o sculptură a designerului, artistului și arhitectului Santiago Calatrava. Această structură atrăgătoare și simbolică a pus Malmö ferm pe harta arhitecturală.

Lilla Torg (Little Square) este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Malmö, indiferent de sezon. Bucurați-vă de o cafea, relaxați-vă pe terase și urmăriți oamenii. Toate restaurantele servesc o gamă largă de alimente, de la prânzul suedez tradițional până la sushi.

Castelul istoric Malmöhus este un loc de vizitat pentru orice turist mai ales pentru că locul găzduiește câteva muzee importante din Malmö în interiorul zidurilor sale istorice, inclusiv muzeul de artă din Malmö, Muzeul orașului, Muzeul de istorie naturală, un mic acvariu și Casa științifică și maritimă. Expozițiile permanente conțin subiecte precum istoria naturală, cursele oceanice și tehnologea, iar muzeul găzduiește mai multe expoziții temporare în fiecare an. Castelul însuși era inițial o mică cetate din 1434. Moneda daneză a fost inventată aici în Evul Mediu, iar în secolul al XIX-lea castelul a servit drept închisoare. Astăzi, refăcutul Castel Malmöhus transportă vizitatorii înapoi în secolul al XVI-lea.

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici