Mozambic sau Republica Mozambic este o ţară ce se situează în sud-estul Africii, mai exact la ţărmul Oceanului Indian. Aici se găsesc podişuri înalte şi precipitaţii abundente. Capitala este Maputo iar principalul fluviu este Zambezi. Cel mai mult aici vei găsi culturi de orez, trestie de zahar, ceai, porumb sau nuci de caju.

Vacanţă în Mozambic este una destul de specială datorită faptului că nu este o destinaţie obisnuită de vacanţă pe care oricine o alege. Poate fi însă un loc perfect pentru luna de miere, dar şi pentru o vacanţă relaxantă alături de familie şi prieteni.

Ce trebuie să îţi iei cu tine într-o vacanţă în Mozambic

După cum spuneam, clima nu este una tocmai prietenoasă. Temperaturile maxime ajung în zona de coastă până la doar 35 grade iar în luna februarie au loc de obicei uragane. Perioada ideala pentru a vizita Mozambic este din aprilie până în octombrie.

Pentru o călătorie în Mozambic este indicat să vă luaţi haine deschise la culoare şi bluze cu mânecă lungă, desigur şi pantaloni lungi. Un alt sfat este să nu vă luaţi cu voi haine transparente deoarece regiunile din nordul şi centrul ţării sunt în mare parte musulmane.

capitala Maputo
Capitala Maputo

Ce poţi vizita în Mozambic

În primul rând poţi vizita capitala Maputo pentru arhitectura colonială interesantă. În prezent este unul dintre cele mai stilate oraşe din Africa având o atmosfera cosmopolită.

Dacă îţi plac sporturile de apă atunci alege oraşul Vilanculos care se află pe coastă. Aici se poate face scuba diving, schi nautic, windsurfing sau snorkelling. Totodată te poţi caza la hoteluri de lux.

În Mozambic vei putea găsi 3 parcuri naţionale şi multe rezervaţii unde poţi vizita animale sălbatice şi multe specii de păsări. De exemplu poţi vizita rezervaţiile de la Maputo şi Bazaruto şi Parcul naţional Gorongosa.

Cele mai populare plaje din Mozambic pe care le poţi vizita sunt: Ponta do Ouro, Malugane, Xai-Xai, Inhambane, Vilanculos si Chonguene.

Dacă eşti pasionat de istorie atunci vizitează Micuta insulă Mozambique unde se află multe moschee şi clădiri care datează din perioada de colonie portugheză a Mozambicului.

Ce poti vizita in Mozambic
Ce poti vizita in Mozambic

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici