Roma, capitala Italiei, este un oraş fascinant din toate punctele de vedere pentru că are o istorie îndelungată. De-a lungul timpului a fost capitala Imperiului Roman şi a bisericii Romano-Catolice. Un oraş preferat de mulţi turişti din Europa pentru un city break pentru că este o destinaţie apropiată, dar şi cu preţuri relativ mici.

Dacă vrei şi tu să mergi într-un city break în Roma trebuie să ştii că poţi să o vizitezi în 3 zile, dacă ai un plan bine stabilit cu ceea ce vrei să vizitezi. Dacă ajungi pentru prima data în frumoasa Roma, iată ce anume ai putea să vizitezi în cele 3 zile de excursie:

În prima zi – este ideal ca zborul să ţi-l planifici de dimineaţă pentru ca să ai restul zilei la dispoziţie ca să vizitezi obiective turistice sau să faci tot ceea ce ţi-ai propus tu. După cazare poţi merge să vizitezi Colosseumul, Columna lui Traian, Palatinul şi Forul Roman. Vei putea vedea astfel toate locurile care au o încărcătură istorică ţi legendară.

În a doua zi – după o zi lungă de plimbări, dar şi după o noapte de odihnă, eşti gata ca să mergi din nou la pas pentru explorarea Romei. Poţi să mergi să vizitezi Fontana di Trevi, Piazza Sant’Ignazio sau Fantana arteziana din Piazza Navona şi neaparat să te opreşti să mănânci o pizza la o pizzerie din Roma. Unde este mai bună pizza decât ca în Italia?

În a treia zi – dacă nu ai obosit după cele două zile de plimbări şi vizite, atunci ia în calcul să îţi iei biletul de avion spre seară, pentru că în a treia zi vei merge să vizitezi Vaticanul, o enclavă a Romei, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun.

Ce poti vizita in Roma intr-un city break
Ce poţi vizita în Roma într-un city break

După cum vezi, este foarte uşor să vizitezi Roma în 3 zile. Nu îţi trebuie decât energia necesară pentru a putea să faci faţă tuturor plimbărilor, dar şi un plan bine stabilit de acasă. Dacă îţi doreşti însă o excursie liniştită, poţi alege să mergi într-un city break în Roma fără să faci prea multe plimbări. Însă acest lucru ar fi pacat, pentru că nu se ştie de câte ori mai ajungi în Roma. Nu uita să faci şi multe poze.

Călătorie plăcută!

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici