Viena, frumoasa capitală a Austriei, este un oraş spectaculos şi un centru politic important din punct de vedere internaţional, străbătut de Dunăre. Totodată acest oraş a fost mult timp capitală imperială, dar şi reşedinţă a familiei imperiale de Habsburg. Un loc încărcat istoric care merită vizitat.

Viena este şi un oraş aflat în topul preferinţelor turiştilor care vor sa meargă în city break-uri. De ce? Pentru că aici poţi să vezi multe obiective turistice impresionante care te pot duce cu gândul la acele vremuri din perioadă antică sau medievală. Iată ce poţi vizita într-o scurtă plimbare în Viena.

Vinăria Wieninger

Pe dealurile celebre ale Vienei se află viţele de vie ale vinăriei Wieninger. Aici locul este unul plin de dealuri cu viţă de vie, podgodii generoase, dar şi butoaie pline cu vin. Puteţi veni aici pentru o degustare, vinurile sunt foarte apreciate.

Parcul de distracţii Prater

Acest parc de distracţii se află întins pe o perioadă de 6 km patraţi. Aici a fost în trecut un teren de vânătoare al împăratului Iosif al II-lea. Aici poţi să vezi caruselul cu ponei, roata mare, dar şi trenuletul Liliputbahn.

Ce poţi vizita într-un city break în Viena
Ce poţi vizita într-un city break în Viena

Muzeul Sigmund Freud

În acest loc Sigmund Freud a locuit şi a primit pacienţi. Un loc în care a avut atât apartamentul cât şi cabinetul său de psihanaliză. În anul 1971 a fost amenajat ca muzeu.

Palatul Schonbrunn

Un obiectiv turistic de seamă în Viena este chiar Palatul Schonbrunn. Acest palat este foarte mare asemănător ca Versailles. Palatul impresionant are 1400 de camere şi o grădină zoologică construită pe deal.

Sediul primăriei şi al guvernului: Wiener Rathaus

Această clădire a fost construită în anul 1880 într-un stil gotic exceptional. Aici se află sediul celor mai importante instituţii precum primăria sau guvernul.

Catedrala Sfântul Ştefan

O catedrală imensă în care se găsesc numeroase opere de artă preţioase, dar şi 18 altare. Acesta a fost construită în secolul XII şi renovată după ce în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost distrusă parţial.

Ce poţi vizita într-un city break în Viena
Ce poţi vizita într-un city break în Viena

Turnul de observaţie Donautum

Un alt simbol al Vienei este şi acest turn Donautum aflat la o înălţime de 250 m. În turn este amenajat chiar şi un restaurant rotativ pentru a putea vedea priveliştile oraşului.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici