Este tot mai ușor în ziua de astăzi să cumpăram o excusie de 2 zile într-o țară straina și să plecăm pe neașteptate pentru a ne relaxa. Atunci când decizia este luată rapid trebuie să știm și ce putem face în acele două zile, pentru că, nu-i așa ? ar fi pacat să nu vedem frumusețea orașului. Așa că să vedem care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a avea un city-break reușit în Stockholm.

 

  1. Alegeți un hotel elegant, istoric

 

Dacă vă doriți să fiți cazați în zona centrala hotelul istoric Radisson Collection Strand din Östermalm pare a fi alegerea perfectă. Dormitoarele hotelului sunt realizate în stilul designului contemporan suedez în care s-a folosit o paletă de culori neutre și materiale naturale. În incinta hotelului există o braserie clasică suedeză – The Strand –  perfectă pentru cină, iar barul este un loc de întâlnire atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

2. Încearcă galeria de artă a momentului Găzduită de o fostă clădire vamală de pe malul râului din Södermalm, galeria Fotografiska prezintă o colecție impresionantă de fotografi internaționale și suedeze. Expozițiile sunt împărțite pe două etaje – o retrospectivă a lucrării aparținând regretatul Lars Tunbjörk, unul dintre cei mai de succes fotografi ai Suediei sau imagini ale unor construcții fantastice, realizate de fotograful francez Noémie Goudal – iar în partea de sus, există un café bar.

3.  Aici găsiți un parc fantastic plin de sculpturi La doar 20 de minute de centrul orașului Stockholm, pe insula Lidingö, se află Millesgarden, casa sculptorului renumit al secolului al XX-lea, Carl Milles, și a soției sale, Olga, pictor desăvârșit. Dintre sculpturile sale cele mai cunoscute, sar în ochi coloanele din opera regelui Gustav Ill și o superbă intrare în formă de arc, construită din marmură,  adusă de la Hotelul Rydberg, demolat de Stockholm, alături de alte sculpturi reprezentative, care sunt împrăștiate între terasele plantate de ienuperi și grădina amenajată în stil mediteranean. De asemenea, multe lucrări pot fi văzute în interiorul casei, plus o colecție antică, o galerie de artă, cu expoziții temporare, dar și și o cafenea minunată pentru prânz, care are o panoramă impresionată către apă, cu vedere spre centrul orașului.

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici