Japonia este singura țară în care este aproape imposibil să ai o masă proastă. Calitatea și excelența sunt foarte apreciate în cultura japoneză, iar aceste valori sunt exprimate prin feluri de mâncare japoneză.

Probabil ați mâncat sushi și alte câteva feluri de mâncare tradiționale japoneze în țara de origine. Dar mâncarea pe care o primiți în Japonia va fi cu mult deasupra a ceea ce ați mâncat anterior.

Curry vegetal japonez

Curry este întotdeauna servit cu o mare cantitate de orez lipicios. Unele locuri vor oferi și ebikatsu (creveți prăjiți), torikatsu (tăiței de pui prăjit) sau tonkatsu (tăiței de porc prăjit). Cu toate acestea, curry-ul Katsu nu este întotdeauna servit cu curry de legume; uneori este doar sos curry. Din fericire, majoritatea restaurantelor japoneze au meniuri cu imagini astfel încât să puteți vedea exact ceea ce veți primi când faceți comanda!

Japanese dishes: vegetable curry

UNAGI-NO-KABAYAKI

Dacă vă place gustul dulce, savuros și fumos al coastelor la grătar, vă veți bucura cu siguranță de unagi-no-kabayaki. Acest fel de mâncare este simplu: un filet dezosat, acoperit într-un sos dulce pe bază de soia, prăjit pe un grătar (de obicei cărbune). În ciuda ingredientelor umile, unagi-no-kabayaki are un fel de aromă care îți dă dependență.
Dacă ați încercat unagi în afara Japoniei, s-ar putea să fi avut o textură de cauciuc, care se datorează pregătirii proaste. În Japonia, unagi este mult mai delicat, chiar și atunci când este pregătit în stilul Kansai (fără abur, doar gratar). La fel ca multe feluri de mâncare japoneze, este în mod tradițional servit cu orez. În cazul în care unagi este servit pe partea de sus a orezului, vasul este numit unadon.

Platter of grilled unagi

TSUKEMONO

Tsukemono sunt murături japoneze, dar nu genul pe care le cumpărați într-un borcan de la supermarket. Aceste frumuseți colorate reprezintă o parte semnificativă a bucătăriei japoneze tradiționale și sunt servite alături de alte feluri de mâncare japoneze. Probabil că ați mânca tsukemono fără să realizați: gari (ghimbir murat) aproape întotdeauna însoțește o tavă de sushi.

Tsukemono vine într-un curcubeu de culori, texturi și arome, de la takuanul crocant (daikonul a devenit galben de la fermentație) până la umeboshi sclipitor și foarte înțepător (prune roșii marinate timp de 12+ luni).

Japanese dishes with pickles: tsukemono

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici