Clima, atmosfera, relieful și tot ce înseamnă Islanda este cu mult diferit față de ce experimentăm noi în România. Tocmai de aceea, trebuie să știi la ce să te aștepți atunci când plănuiești o vacanță în Islanda și să ai în bagaj tot ce ai nevoie pentru a te putea bucura cu adevărat de vacanță. Iată ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj atunci când mergi în Islanda:

 • Haine de bază

Cheia pentru orice călătorie confortabilă în Islanda este de a te îmbrăca în mai multe straturi de haine. Asigurați-vă că în bagajul pentru vacanța petrecută în Islanda aveți mai multe perechi de lenjerie de corp, la fel procedați și cu șosetele sau chiar dresuri groase care pot fi purtate pe sub pantalonii obișnuiți, maiouri și bluze cu mânei lungi.

The 10 Most Beautiful Places in Iceland

 •  Îmbrăcăminte impermeabilă sau rezistentă la apă

Între ploaie, cascade și climă rece, veți dori să aveți în bagaj haine impermeabile. Aduceți cu voi o pereche de cizme de zăpadă rezistente la apă, o jachetă cu glugă și o pereche rezistentă de pantaloni impermeabili. Dacă articolele vostre preferate nu sunt impermeabile, pulverizați câteva straturi de spray special conceput în acest sens pe suprafața exterioară a hainelor pentru a crea un strat suplimentar rezistent la apă.

Pentru a vă proteja obiectele electronice de apă, asigurați-vă că aveți o proteție de ploaie pentru rucsac, o husă impermeabilă pentru camera foto și o pelerină de ploaie penbtru voi (credeți-mă, veți dori să o aveți dacă intenționați să vă apropiați de orice cascadă!).

Sorvagsvatn - lake over the ocean, Iceland                                                                                         More

 • Accesorii călduroase

Trebuie să vă pregătiți pentru ploaia rece a Islandei, dar cu siguranță veți dori să vă protejați și de vântul năprasnic! Vă recomandăm o căciulă tricotată tricotată, o eșarfă groasă sau un fular și o pereche de mănuși groase de iarnă care să vă protejeze pe durata expedițiilor.

East of Reykjavik, Iceland lies the mountain, Hengill. Hengill was formed from a Palagomite tuff, it is a central volcano and has a giant magma chamber beneath it. When thick basalt lava flows cool, they form hexagonal cracks, called columnar joints. These can be found also in Ireland & Scotland.

 • Măști de dormit

Dacă călătoriți în Islanda în timpul verii, amintiți-vă că, pentru că este atât de departe de Nord, soarele răsare la aproximativ 3 am și nu apune decât abia după miezul nopții. Pentru a vă asigura că vă veți odihni suficient în această vacanță, vă recomandăm să luați cu voi și o mască pentru dormit.

Pe de altă parte, dacă călătoriți în Islanda în timpul iernii, veți dori o lanternă care să vă ajute în nopțile lungi!

Aurora borealis over the Arctic Henge in #Raufarhöfn #Iceland #HeathrowGatwickCars.com

 • Costume de baie și prosoape

Dacă intenționați să faceți o baie în oricare dintre bazinele geotermale din Islanda, cum ar fi Laguna Albastră, veți dori să aveți un costum de baie (sau două)! Asigurați-vă că aduceți cu voi și un prosop care se usucă repede.

Image of blue lagoon - Iceland

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici