NOTRE DAME
Chiar dacă ați auzit de Notre Dame numai în romanul lui Victor Hugo sau a filmului Disney, această catedrală gotică iconică trebuie văzută. Turnurile ornamentate, ferestrele vitrate frumoase și gargoilele amenințătoare fac fotografii minunate.

Catedrala este deschisă zilnic de la 7:45 la 18:45, intrarea este gratuită, iar fotografierea este permisă în interior (fără bliț sau trepied).

Dacă doriți să vizitați criptele de sub catedrală, rețineți că acestea nu se deschid până la ora 10:00 și sunt închise luni. Intrarea în cripte este de 5 €.

Urcarea pe turnul Notre Dame este mai scumpă- 10 EUR, deși este acoperită de Pass Museum Museum. Turnul se deschide la ora 10:00, iar vizitatorii își pot asigura locul în coada de la 7:30 dimineața. Există două opțiuni de așteptare: descărcați aplicația „JeFile” din magazinele Apple sau Google Play sau utilizați aparatul lângă intrare. Rețineți că aplicația JeFile nu va funcționa decât dacă sunteți la mai puțin de 500 de metri de catedrală.

Dacă doriți cu adevărat să urcați pe turn, vă recomand să vizitați catedrala devreme dimineața.

Notre Dame, Paris, France

SAINTE-CHAPELLE & CONCIERGERIE
Sainte-Chapelle și Conciergerie sunt două dintre cele mai bune locuri de fotografie din Paris. Conciergerie învecinată a jucat un rol cheie în Revoluția Franceză și găzduiește celula lui Marie Antoinette, împreună cu alte artefacte din epocă. Și plafoanele albe ale bolților clădirii sunt pur și simplu minunate.

Conciergerie And Sainte Chapelle In Paris France

JARDIN DU LUXEMBURG
Lângă granița sudică a arondismentului 5 se află Grădinile Luxemburg, o grădină în stil italian care înconjoară Palatul Luxemburgului. Grădina are o vechime de peste 400 de ani și este deschisă publicului. Faceți o plimbare pe căile perfecte, relaxați-vă în fața fântânii Medici și vizionați vasele de vânătoare din jurul piscinei centrale.

Check out some of the most beautiful and flower-filled parks in Paris. Head to…

JARDIN DES PLANTES
Uneori, cele mai bune momente din vacanță sunt cele care vă iau prin surprindere! Grădina Botanică găzduiește verdeață luxuriantă și plante exotice nemaivăzute. De la flori vibrante la palmieri tropicali, Jardin des Plantes este plină de delicii vizuale care oferă o pauză de la agitația orașului.

JOELIX.com | Jardin des Serres d'Auteuil in Paris. Many good photos on this site.

BASTILLE
Istoricii vor recunoaște Coloana din iulie care se întinde deasupra Place de la Bastille. Acest monument comemorează Liturghia din 14 iulie 1789 a Bastiliei, unde cetățenii au invadat cetatea militară în timpul Revoluției Franceze și au eliberat un număr mare de prizonieri. Evenimentul a reprezentat o parte esențială a istoriei franceze.

Place de la Bastille :: Paris :: France

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici