STRÖMMA

Strömma se află vizavi de insulele Kungsholmen și Riddarholmen, oferind priveliști ale primăriei, turnului Bisericii Riddarholmen și celor trei poduri către Gamla Stan. Pentru o poziție mai avantajoasă, urcați pe scări către Centralbron. Din Strömma, mergeți la nivelul străzii și luați-o spre vest de-a lungul Stadshusbron spre clădirea primăriei.

Stockholm City Hall Courtyard

PRIMĂRIA

Finalizată în 1923, Primăria orașului Stockholm este un contrast puternic față de clădirile luminoase și care caracterizează orașul. În ciuda exteriorului său simplu, curtea interioară și grădina din spate sunt pline de statui aurite, de iederă și de priveliști uimitroare ale coastei.

Orașul oferă excursii publice în interiorul clădirii pentru 90-110 SEK (în funcție de perioada din an). Din mai până în septembrie, puteți plăti și 50 SEK pentru a urca pe turnul de 106 metri.

Odată ce ați terminat de verificat zona, treceți podul spre Strömma. Mergeți pe podul Vasabron spre vârful nordic al Gamla Stan.

Stockholm Riddarholmen Church

BISERICA RIDDARHOLMENĂ

Datând din secolul al XII-lea, Biserica Riddarholmen a început ca o mănăstire și servește în prezent ca locul definitiv de odihnă pentru aristocrația suedeză. Din mai până în septembrie, vizitatorii pot plăti 50 SEK pentru a viziona interiorul și muzeul. Dacă sunteți interesat doar de o privire scurtă în interior, puteți merge în vestibulul frontal fără să plătiți pentru intrare.

Faceți o plimbare chiar la nord de biserică pentru a vedea palatele Stenbock colorate în somon și aleile adiacente.

GAMLA STAN

Treceți înapoi peste podul Riddarholmen pentru a reintra în Gamla Stan, orașul istoric vechi din Stockholm. Cafenelele, barurile și magazinele locale străbat strazile, iar aproape fiecare alee este un loc bun pentru o fotografie extraordinară. Dacă vizitați în weekend, fiți pregătiți pentru mulțimi, mai ales în piața Stortorget.

Printre atracțiile arhitectonice se numără Storkyrkan (Biserica Mare), Tyska Kyrkan (Biserica Germană), Muzeul Nobel și Casa Nobilimii. Și, bineînțeles, clădirile de pe strada Österlånggatan sunt o necesitate.

Indiferent dacă mergeți pentru magazine, pentru cărți de benzi desenate, jucării vintage sau decor scandinav, magazinele Gamla Stan au ceva pentru voi. Este ușor să petreceți nenumărate ore și sute de SEK în aceste magazine fermecătoare, așa că păstrați atenția asupra timpului (și a portofelului) în timp ce vă rătăciți prin zonă!

Shopping Light Store in Gamla Stan Stockholm

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici