Cei mai mulţi dintre noi ştim deja faptul că bagajul este printre cele mai stresante lucruri atunci când vine vorba despre o vacanţă. Dacă reuşim să alegem biletele de avion şi de cazare, realizarea bagajului este de cele mai multe ori obositoare şi poate chiar chinuitoare pentru că nu ştim ce să luăm cu noi.

Având în vedere că de cele mai multe ori numărul bagajelor este limitat şi mai ales dacă nu vrem să plătim în plus pentru bagaje de cală, trebuie să ştim cum să ne organizăm bagajul de vacanţă. Cum asta? Fără să îl încărcăm cu lucruri inutile. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luăm cu noi în vacanţă:

Produse de igienă corporală

Şi aici vorbim despre săpun, gel de duş, deodorant, periuţă şi pastă de dinţi. Având în vedere că locul în bagaj este limitat, trebuie să îţi iei totul în cantităţi mai mici, în special dacă mergi cu avionul.

Haine potrivite sezonului

Dacă vacanţa ta este în afara ţării nu trebuie să te orientezi după vremea din ţara. În destinaţia aleasă este posibil ca vremea să fie mult mai prietenoasă sau mai rece. Consultă meteo pentru zilele în care vei sta şi ia cu tine doar hainele de care vei avea nevoie.

Încărcător pentru telefon sau laptop

Cu siguranţă vei avea nevoie de telefon pe toată durata călătoriei. De aceea este foarte important să nu uiţi de incarcator. Chiar dacă vei zice că nu mergi în vacanta ca să stai pe telefon, nu se ştie niciodată când ai nevoie de el.

Ce trebuie sa ai in bagaj daca calatoresti cu avionul
Ce trebuie să ai în bagaj dacă călătoreşti cu avionul

Încălţăminte comodp

Având în vedere că femeile sunt cele care doresc să arate cât mai bine în vacanţă, mai ales în poze, totuşi nu este recomandat să ia cu ele încălţăminte cu toc, de exemplu. Nişte teneşi sau adidaşi, în sezonul rece o pereche de ghete îmblănite, sunt tot ce trebuie.

Documente personale

Pentru a nu avea neplăceri la aeroport, pune în geantă din timp documentele personale inclusiv biletele de avion. Nu vrei să îţi strici călătoria pentru ca ai uitat de exemplu buletinul acasă.

Şi nu în ultimul rând…păstrează spaţiu pentru amintiri. Nu uita nici o clipă că locul din bagaje este limitat. De aceea chiar dacă ai impresia că ţi-a mai rămas puţin loc, nu îl folosi pentru lucruri inutile şi păstrează-l pentru amintirile pe care le vei aduce cu tine înapoi din vacanţă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici