Orașul Dublin este cunoscut pentru străzile fermecătoare, ușile colorate, muzica live și arhitectura istorică. Cu toate că Dublin este una dintre cele mai mici capitale din Europa, acesta fură inima oricărui turist care îl vizitează. Partea mai puțin plăcută pentru unii dintre noi este legată de climă și de vremea din Irlanda. Dacă ești norocos, poți experimenta chiar cele patru anotimpuri într-o singură zi. Acestea fiind spuse, iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când mergi în Dublin:

  • Vizitează muzeele orașului

Având în vedere ca o mare parte din timp ploua, o idee foarte bună este să mergi prin muzee. The National Gallery of Irland găzduiește opera de artă din secolele 14-20, iar la Irish Museum of Modern Art poți găsi cele mai deosebite opere de artă contemporană.  Dacă nu te pasionează istoria, atunci poți vizita National Museum of Irland sau Little Museum of Dublin care păstrează 5000 de artefacte.

What do Bono’s car, a Caravaggio masterpiece and an extinct Irish giant elk have in common? They can all be found in Dublin’s museums! Like the Little Museum of Dublin, the National Gallery of Ireland and the Natural History Museum – also known as the Dead Zoo!

 

  • Încearcă whisky irlandez

Guinness nu este singura băutură pentru care este cunoscută Irlanda. În această țară se face whisky de peste 200 de ani. Cea mai faimoasă distilerie de whisky a fost Jameson Distillery de pe Bow Street. Din păcate, acum s-a transformat într-un muzeu. În schimb, poți trece pe la Teeling Distillery care încă funcționează. Acolo ești invitat să deguști whiskey și ți se arată câteva trucuri legate de această băutură.

Grapefruit Irish Mule Recipe

  • Nu te aventura pe Sheriff Street. În ciuda numelui, aceasta este cea mai periculoasă zonă din oraș. Dar nu trebuie să îți faci griji pentru că restul orașului nu este la fel de rău.

 

  • Nu îi spune unui irlandez că este britanic și nu menționa ceva legat de Anglia. Irlanda este independentă, iar irlandezii sunt destul de mândri de acest lucru.

 

  • Nu te aștepta să petreci până în zori ori să bei toată noaptea. Majoritatea localurilor din Dublin se închid la 11:30 p.m. în timpul săptămânii și la 1:00 a.m. în weekend.

 

  • Evită să îți faci poze cu statuia lui Molly Malone. Acesta este un lucru pe care îl fac toți oamenii care ajung vreodată pe acolo.

 

Dublin Castle

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici