Cu siguranță una dintre cele mai frumoase regiuni din lume, Insulele Lofoten din Norvegia sunt pline de fiorduri impresionante, ape albastre înghețate, plaje pitorești și orașe pescărești ciudate. În timp ce excursiile pe insule sunt tot mai dese în fiecare an, această regiune dintr-o altă lume este încă neaglomerată, iar majoritatea localnicilor sunt prietenoși.

  • Cum să ajungi pe Insulele Lofoten
  1. City break cu avionul

Pentru a ajunge pe Insulele Lofoten cu avionul, vă recomand să zburați în Svolvaer. Acest mic aeroport are opțiuni de zbor din Oslo, Bodo, Leknes, Andoya, Stokmarknes, Rost și Tromso.

2. City break cu mașina

Dacăîți dorești să vezi toate atracțiile de-a lungul drumului către Insulele Lofoten, atunci închirierea unei mașini este o alegere foarte bună. Drumul E10 leagă Insulele Lofoten de continent și astfel puteți să vedeți toate insulele majore.

3. City break cu feribotul

Pentru a ajunge la Insulele Lofoten cu feribotul, punctul principal de plecare va fi Bodo, iar călătoria va dura aproximativ 3-4 ore. Dacă optați pentru opțiunea de feribot, să știți că există atât opțiuni pentru pasageri, cât și pentru mașini, deci dacă intenționați să închiriați o mașină, o puteți lua cu voi pe feribot.

Svolvaer Harbor in Lofoten Islands, Norway

  • Șofatul în Norvegia

In acest city break, acordați o atenție deosebită limitelor de viteză din Norvegia! Este ceva comun să iei amendă și pentru 2 km trecuți peste limita maximă de viteză, iar cele mai multe zone sunt dotate cu aparate de filmat. Amenzile pentru viteză sunt extrem de mari și sunt date în funcție de numărul de kilometri trecuți peste limita de viteză.

Nusfjord Harbor in Lofoten Islands, Norway

  • Cazare în Insulele Lofoten

Nusfjord Rorbuer

Situat în Nusfjord, Nusfjord Rorbuer oferă cabane tradiționale cu vedere deosebită la mare. Toate cabanele sunt dotate cu podele din lemn, frigidere, iar pentru încălzire aveți la dispoziție o sobă pe lemne. Decorul este confortabil și de bun gust, micul dejun este delicos și poate fi livrat în fiecare noapte.

Nusfjord Rorbuer in Lofoten Islands, Norway

Reine Rorbuer

În timp ce toate cabanele, camerele și apartamentele de la Reine Rorbuer au fost recent renovate pentru confort, reușesc să mențină atmosfera vechii lor utilizări ca pensiuni pescărești. Reine Rorbuer, amplasat direct în satul Reine, oferă Wi-Fi, mese tradiționale și internaționale și vedere la fiord.

Reine Rorbuer in Lofoten Islands, Norway

  • Scandic Svolvaer

Situat pe Insula Lamholmen din Svolvaer, Scandic Svolvaer este un superb hotel pe malul apei, care oferă cazare luxuriantă in acest city break, săli de întâlnire, Wi-Fi gratuit și un restaurant cu vedere panoramică asupra peisajului înconjurător.

Svolvaer,+Norway

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici